Και τρίτος ηθοποιός διώκεται για βιασμό μετά τους Λιγνάδη και Φιλιππίδη – Σε δίκη ο προπονητής ιστιοπλοΐας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η… θύελλα με το ελληνικό #metoo, καθώς μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε σε βάρος και τρίτου ηθοποιού.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο ο οποίος αξιολόγησε τα στοιχεία της δικογραφίας που είχε σχηματίσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από σχετική καταγγελία που είχε γίνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης του βιασμού.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία υποστηρίζοντας πως ήρθε σε συνουσία με την καταγγέλλουσα με τη θέληση της.

Όμως δεν έπεισε τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την πράξη του βιασμού.

Σε δίκη ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Στο μεταξύ στις 12 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο προπονητής ιστιοπλοΐας ο οποίος είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης μαθήτριας.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των προφυλακισμένων ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρμόδιοι εισαγγελείς που αξιολόγησαν τις σε βάρος τους δικογραφίες, προτείνουν την παραπομπή τους σε δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ