Πως είναι δυνατόν η Αγγλία να έχει τους ίδιους θανάτους με την Ελλάδα με 15πλάσια κρούσματα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλοι 49.156 άνθρωποι στη Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και στην χώρα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών. Ο αριθμός των νεκρών όμως αυξήθηκε κατά 45 σε συνολικά 138.629.
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες  3.164 νέα κρούσματα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, γεγονός που πραγματικά θεωρείται αδιανόητο. Μιλάμε για τον ίδιο αριθμό θανάτων με την Βρετανία, με ελάχιστα αναλογικά κρούσματα! 3000 στην Ελλάδα, 50.000 στην Βρετανία μέσα σε μία ημέρα.

Αυτές τις εξηγήσεις έπρεπε να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο, για αυτά ακριβώς τα γεγονότα έπρεπε να ερωτηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και όμως αναλωθήκαμε σε άλλη μία ανούσια συζήτηση, ενώ είναι εμφανές ότι στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την θνησιμότητα επί των κρουσμάτων.

Η Βρετανία ανέφερε σήμερα Δευτέρα τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 από τότε που έληξαν οι περιορισμοί στην Αγγλία πριν από τρεις μήνες.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, όπου ο σωρευτικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.497.868.

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους των ανθρώπων που πέθαναν εντός 28 ημερών από το πρώτο θετικό τεστ. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 7.097 ασθενείς στο νοσοκομείο με COVID-19. Ο αριθμός δηλαδή ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Τα τελευταία δεδομένα ήρθαν καθώς η Ντάουνινγκ Στριτ αναγνώρισε ότι ο χειμώνας θα είναι «δύσκολος» σχολιάζοντας την αύξηση των λοιμώξεων από τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, αλλά σημειώνει  ότι τα ποσοστά κρουσμάτων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι «εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές» με το κυβερνητικό μοντέλο όπως είχε οριστεί πριν από λίγους μήνες.

“Το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχίσει να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας μας, μαζί με νέες θεραπείες, δοκιμές και συμβουλές για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πάνω από το 85% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στη Βρετανία έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου και πάνω από το 78% έλαβαν και τις δύο δόσεις, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ