Ανησυχία για ισλαμική απειλή στην Ελλάδα – Οι αρχές ερευνούν ακόμη και νόμιμους μετανάστες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη ισλαμιστική απειλή εντός των τειχών, ειδικά μετά τα χτυπήματα Τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι σήμερα η προσοχή των αρχών στρεφόταν στο πλήθος των παράνομων μεταναστών αλλά και προσφύγων που εισέβαλε ανεξέλεγκτα στη χώρα, πολλοί εκ των οποίων διέθεταν πλαστά έγγραφα ενώ για κάποιους ήδη έχει αποδειχτεί ότι διατηρούσαν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Φαίνεται όμως ότι μετά από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην διάθεση των αρχών, αλλά και από μία γενικότερη μεταβολή στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής συνολικά σε ευρωπαϊκές χώρες, ο κύκλος των «στόχων ενδιαφέροντος», διευρύνεται.

Κατά τα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν βρεθεί και μετανάστες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως διατηρούν σχέσεις με ισλαμικές οργανώσεις του εξωτερικού, οι οποίες έχουν ταυτοποιηθεί ως «ριζοσπαστικοποιημένες».

Η ταυτοποίηση αυτή γίνεται όταν έχει διαπιστωθεί πως κάποιος δράστης τρομοκρατικής ενέργειας ανήκε ή επηρεάστηκε από την ρητορική των συγκεκριμένων οργανώσεων, κατά το διάστημα προετοιμασίας του χτυπήματος.

Η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές του εξωτερικού, είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί όλη την δραστηριότητα εντός ελληνικού εδάφους, ακόμα και στο σκοτεινό διαδίκτυο, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τουλάχιστον ποσοτικά, τους χρήστες που επισκέπτονται ιστοσελίδες ή φόρουμ που συνδέονται με τέτοιες οργανώσεις και διαμένουν στην Ελλάδα.

Όπως έχει δείξει η ευρωπαΐκή αλλά και η αμερικανική εμπειρία, πλήθος τρομοκρατικών ενεργειών δεν έγιναν από «παράνομους μετανάστες», αλλά από άτομα που διέμεναν κανονικά σε χώρες της Δύσης, ενώ πολύ εξ’αυτών ήταν γεννημένη εκεί, και ριζοσπαστικοποιήθηκαν »εντός των τειχών»!

Αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο προσπαθούν να διερευνήσουν οι ελληνικές αρχές, διότι άτομα υπεράνω υποψίας, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, μπορούν να λειτουργήσουν ως «φυτώρια» ισλαμιστικών οργανώσεων, προσεγγίζοντας μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα. Κάποιος ο οποίος δεν διαθέτει νόμιμη άδεια παραμονής, είναι πιο «ευάλωτος» σε αυτό του είδους την προπαγάνδα, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί καθώς δεν είναι καταγεγραμμένος ή έχει καταγραφεί με πλαστά στοιχεία.

Στον αντίποδα, είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον που διαμένει μόνιμα στην χώρα, εδώ και χρόνια, να λειτουργήσει ως «πυρήνας». Ειδικά τη στιγμή που πλήθος παράνομων τζαμιών στην χώρα εξακολουθούν να λειτουργούν παρά την ύπαρξη του τεμένους στον Βοτανικό, που υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος σε αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο.

Διότι στα παράνομα τζαμιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει έλεγχος ειδικά για την ρητορική που χρησιμοποιούν οι διάφοροι μουλάδες, καθώς η πρόσβαση είναι εξαιρετικά ελεγχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ