Πρόβα παγκοσμίου πολέμου στην Μαύρη θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για εναέριο περιστατικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κάνει λόγο η Ρωσία. Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι έστειλε δύο Su-30, προκειμένου να αναχαιτίσουν αμερικανικά αερομαχητικά τα οποία πλησίαζαν στα σύνορα της χώρας.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ρωσική πλευρά αναφέρει «Τα μαχητικά μας ταυτοποίησαν τους αεροπορικούς στόχους ως δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1B, τα οποία συνοδεύονταν από δύο KC-135 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την στροφή των ξένων αερομαχητικών από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα ρωσικά αερομαχητικά επέστρεψαν με ασφάλεια στον εναέριο χώρο τους».

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Αντισυνταγματάρχης Κρις Μίτσελ, είπε ότι «τα αεροσκάφη μας αλληλεπιδρούν τακτικά με ρωσικές μονάδες στον διεθνή εναέριο χώρο και οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις είναι ασφαλείς και επαγγελματικές. Αν δεν ήταν ασφαλείς δεν θα συζητούσαμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με το Reuters, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Κυριακή πάνω από την θάλασσα της Ιαπωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που το Κρεμλίνο εξέδωσε την ανακοίνωση, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν επισκέφθηκε την Ουκρανία.

americanherald.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ