Επίθεση με πυραύλους εναντίον Αμερικανών στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση επικρατεί στο αμερικανικό πεντάγωνο μετά τις πληροφορίες για επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στο κυβερνείο της Χομς στη Συρία.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος της CENTCOM δήλωσε στο Sky News Arabia ότι η βάση ήταν στόχος «πυραυλικών επιθέσεων» και ότι δεν υπήρξαν θύματα. «Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα, ο βομβαρδισμός έγινε από άγνωστο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drones) και στόχευσε τη βάση που βρίσκεται εντός της περιοχής 55 χιλιομέτρων υπό τον έλεγχο του διεθνούς συνασπισμού στο συριακό τρίγωνο Badia με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Ο διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε ότι επιβάλλει αεροπορικό εμπάργκο εντός της περιοχής 55 χιλιομέτρων υπό τον έλεγχό του. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί 100% για την επίθεση αν επρόκειτο για καμικάζι drone ή πυραύλους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Nafiseh Kohnavard, ανταποκριτής του BBC World στη Μέση Ανατολή: «Τοπικές πηγές υποστηρίζουν ότι πολλά drones συμμετείχαν στην αποψινή επίθεση. Κάποια προέρχονται από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας. Στρατιωτικές πηγές αυτή τη στιγμή ωστόσο λένε ότι μόνο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε τη βάση».

Στις ΗΠΑ επικρατεί ανησυχία και αναταραχή διότι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή ποιος έκανε την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ