The Jerusalem Post: Τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η ΜΙΤ συνέλαβε δίκτυο αγνοούμενων Παλαιστινίων ως κατασκόπων της Μοσάντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Sabah ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι, ένα δίκτυο 15 ατόμων της Mossad έχει συλληφθεί από την Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT), με τουλάχιστον μερικούς από τους φερόμενους ως κατασκόπους να είναι Άραβες. Η αναφορά έρχεται αφού μέσα που συνδέονται με τη Χαμάς ισχυρίστηκαν ότι Παλαιστίνιοι κατάσκοποι εργάζονταν για τη Mossad στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την αναφορά οι ύποπτοι, όλοι Άραβες, χωρίστηκαν σε πέντε κελιά των τριών ατόμων ο καθένας και συνελήφθησαν σε μια κρυφή επιχείρηση στις 7 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ήταν σε θέση να ανεβάσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες των φερόμενων κατασκόπων.

Ένας από τους κύριους κατασκόπους, που προσδιορίστηκε ως “AB” από την έκθεση, φέρεται να συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με το είδος των εγκαταστάσεων που παρέχει η Τουρκία στους Παλαιστίνιους που αντιτίθενται στο Ισραήλ στη χώρα.

Ο “AB” εισήλθε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και αναφέρθηκε ως αγνοούμενος τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση. Η έκθεση που έλειπε είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από το κελί, το οποίο ήταν ήδη υπό παρακολούθηση τότε, υποστήριξε η Sabah. Άλλοι δύο ύποπτοι, ταυτοποιήθηκαν ως RAA και MAS, αναφέρθηκαν επίσης ως αγνοούμενοι.

Η αναφορά έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η εφημερίδα Shehab που σχετίζεται με τη Χαμάς ανέφερε ότι, επτά Παλαιστίνιοι που είχαν αναφερθεί ως αγνοούμενοι στην Τουρκία, συνελήφθησαν για κατασκοπεία Παλαιστινίων στην Τουρκία για τις Γενικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής και την Μοσάντ.

jpost.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ