Έγραψαν ιστορία οι πατριώτες της ομογένειας με την επιστολή στο Κογκρέσο κατά της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν βόμβα έσκασε εχθές στο κογκρέσο η πρωτοβουλία μελών του, προκειμένου να αποτρέψουν ένα «τέχνασμα» που θα επέτρεπε την πώληση στρατιωτικού υλικού και φυσικά των περιβόητων F 16 στην Τουρκία. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Τουρκία να ενδιαφέρεται για την απόκτηση 40 μαχητικών F-16 και του εκσυγχρονισμού για περίπου 80 Μαχητικών αεροσκαφών ίδιου τύπου που ήδη διαθέτει.

Οι αμερικάνοι οι νομοθέτες Γκας Μπιλιράκης, Νικόλ Μαλιωτάκη, Κρις Πάππας και Κάρολιν Μαλόνι, Είναι η πρώτη που απέστειλαν την συγκεκριμένη επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, διαβλέποντας προφανώς την πιθανότητα κάποιας μεθόδευσεις προκειμένου να παρακαμφθούν οι κυρώσεις CAATSA, που ήδη έχουν επιβληθεί στην Τουρκία. Κυρώσεις που φυσικά απαγορεύουν την πώληση οποιουδήποτε αμυντικού υλικού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως γράψαμε εχθές η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ενδεχόμενη πώληση F-16 θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της πλαγιάς οδού, κάτι που θα παρέκαμπτε το Κογκρέσο/αν συμβεί αυτό θα το σταματήσουμε μέσω νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας … Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια στέλνοντας αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής σε έναν σύμμαχο που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν αντίπαλος..», προειδοποιούν βουλευτές και μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

«Δεδομένων των κυρώσεων της CAATSA, αναμένουμε ότι μια τέτοια πώληση (F16) θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί μόνο με την επίκληση τεχνικών λεπτομερειών – για παράδειγμα, προσπαθώντας να πουλήσει τα αεροσκάφη σε μια οντότητα διαφορετική από την SSB της Τουρκίας, η οποία έχει επιβληθεί κυρώσεις. Θεωρούμε τέτοιες απόπειρες απαράδεκτη καταστρατήγηση των αποφάσεων του Κογκρέσου και θα εξετάσουμε πρόσθετη νομοθεσία για τον περιορισμό αυτής της πιθανής αγοράς εάν η κυβέρνηση επιμείνει να αγνοήσει την πρόθεση του Κογκρέσου»

Οι φύλακες του Έθνους

Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων, το olympia αποκαλύπτει και μία ενδιαφέρουσα συνάντηση η οποία σχετίζεται άμεσα με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

DB8E9DB8 7287 4C3F A394 C89D0F21A362
Από αριστερά: Γιώργος Γιαλτουρίδης, Ρηνς Πρίμπους, Γκας Μπιλιράκης, Νίκη Μαλλιωτάκη

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι δύο κορυφαίοι Ελληνοαμερικάνοι πολιτικοί, ο Γ. Μπιλιράκης και η Ν. Μαλλιωτάκη, που πρωτοστάτησαν στην σύνταξη των επιστολών. Μαζί τους, ο στενός συνεργάτης του τέως προέδρου Τραμπ και πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρηνς Πρίμπους, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Τραμπ. Δίπλα του, ένας από τους πιο ένθερμους πατριώτες αγωνιστές, ο Γιώργος Γιαλτουρίδης από την Βοστώνη, με τεράστια προσφορά στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων στις ΗΠΑ.

Αυτές οι ζυμώσεις καθώς και η πρόσφατη πρωτοβουλία, δείχνουν ότι η ομογένεια δεν έχει πλέον μόνο την διάθεση να υπερασπίσει την πατρίδα, αλλά διαθέτει την τεχνογνωσία, τις επαφές και την μέθοδο προκειμένου να ανατρέψει τις ισορροπίες στο κογκρέσο υπέρ της Ελλάδας. Είναι ένα όπλο το οποίο δυστυχώς δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα ενεργοποιείται αυτόνομα και αποτελεσματικά.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι οποίες είναι διασταυρωμένες η προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ