Όλες οι ζωές μετρανε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Επειδή σε αυτόν τον τόπο όλες οι ζωές μετράνε, καλά θα κάνει η ελληνική πολιτεία να δώσει περισσότερη βάση στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Ο αστυνομικός πρέπει να είναι αυστηρός εκεί που πρέπει, αδιάβλητος στις σχέσεις με τον πολίτη, οξυδερκής για να μπορεί να χειρίζεται καταστάσεις πρώτα με το μυαλό και μετά με το όπλο, (στην εσχάτη των περιπτώσεων) έτσι ώστε ούτε η προσωπική του ασφάλεια, ούτε των πολιτών να κινδυνεύουν. Θα ήταν ευτύχημα αν είχαν παρόμοιο επίπεδο με αυτό των συναδέλφων τους στην Γερμανία.

Όσο για το περιστατικό του Περάματος, είναι λυπηρό να χάνει ένας πατέρας με τέτοιο τρόπο το παιδί του, αλλά είναι ατυχές τουλάχιστον και αυτό που είπε επί λέξη «τι έκανε το παιδί, ένα αυτοκινητάκι πήρε….»!!!, η φράση του αυτή σημαίνει ότι έχει και ο ίδιος τεράστιες ευθύνες για αυτό που συνέβη. Επειδή όμως όλων οι ζωές μετράνε, ρώτησε τις μανάδες των αστυνομικών όταν έπεσε πάνω στις μοτοσυκλέτες τους και τους τραυμάτισε ο γιος του; Ρώτησε την αγωνία που πέρασε ο πολίτης που του πήρε το «αμαξάκι», ο οποίος μπορεί να πήγαινε και από καρδιακό όταν είδε ότι του το είχαν κλέψει;. Βλέπετε το νόμισμα έχει δύο όψεις και του κλέφτη Ρομά και του νομοταγή πολίτη, ο κλέφτης μπορεί να γίνει η αίτια να χάσει την ζωή του ένας πολίτης, καθώς και ο ίδιος από ελλιπή εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας να χάσει και αυτός την δική του.

Δυστυχώς ακόμη οι ιθύνοντες δεν έχουν βρει την χρυσή τομή, έτσι ώστε και οι περιουσίες των πολιτών να είναι εξασφαλισμένες και οι Ρομά να μην προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες λειτουργώντας παρασιτικά στην κοινωνία. Αλλά εδώ έχει τεράστιες ευθύνες το ίδιο το κράτος, που αν δεν διακρίνονταν για την προχειρότητα του, θα είχε φροντίσει να πάρει μέτρα για την προώθηση της ισότητας, συμμετοχής και πλήρης ένταξης τους στο σώμα της κοινωνίας, έτσι ώστε να μην λειτουργούν ως ντίλερ για την πρέζα και τις βρωμοδουλειές, (ευτυχώς όχι όλοι τους) ενώ τα κόμματα, κυρίως αυτά της εξουσίας καλό είναι να πάψουν να τους βλέπουν ως εκλογική εφεδρεία και να κάνουν εκείνες τις κατάλληλες κινήσεις που να μην είναι ούτε καιροσκοπικές, ούτε προσωρινές, αλλά μόνιμες, που θα τους επιτρέψουν να μην αισθάνονται στο περιθώριο και να είναι ενεργά μέρη της ελληνικής κοινωνίας και επειδή είναι ως άτομα δραστήριοι και πανέξυπνοι, είναι σίγουρο ότι με την πλήρη ένταξη τους έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά, κερδίζοντας και οι ίδιοι και η πολιτεία στο σύνολο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ