Παγκόσμιος διασυρμός: Τα «μάζεψαν» οι ξένοι πρέσβεις στην Τουρκία και πανηγυρίζει ο Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπιασαν τόπο οι χυδαίες απειλές του δήθεν «απομονωμένου» Ερντογάν για απέλαση 10 ξένων πρεσβευτών και η Αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα δημοσίευσε στο twitter δήλωση, σύμφωνα με την οποία «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στο άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις». Κοινώς τα μάζεψαν όλα διαβεβαιώνοντας τον Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να παρέμβουν στα εσωτερικά  θέματα της Τουρκίας. Γιατί αυτό ακριβώς ορίζει το άρθρο 41 της σύμβασης της Βιέννης!

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής πρεσβείας αναίρεσε την κοινή δήλωση των 10 πρεσβευτών χωρών της Δύσης στην Αγκυρα, με την οποία ζητούσαν «δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης» για τον έγκλειστο Τούρκο επιχειρηματία, Οσμάν Καβαλά, που παραμένει στις φυλακές εδώ και τέσσερα χρόνια, χωρίς δικαστική απόφαση.

Το tweet της Αμερικανικής πρεσβείας, έσπευσαν αμέσως να αναδημοσιεύσουν υιοθετώντας το οι διπλωματικές αποστολές της  Νορβηγίας και της Φινλανδίας ενώ Καναδάς, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία  έστειλαν  ένα παρόμοιο μήνυμα «υποταγής» στον σουλτάνο.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει «υποταγή».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χαιρέτισε» τη δήλωση των πρεσβειών, δηλώνοντας ότι μετά την επανόρθωση, δεν πρόκειται να τους απελάσει από τη χώρα.

Με απλά λόγια, ο δήθεν απομονωμένος Ερντογάν, εξευτέλισε την παγκόσμια κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ