Ο Μακρόν αγνοεί επιδεικτικά τις ανεμογεννήτριες και στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθεία σύγκρουση με την Γερμανία

Ναι στην πράσινη ανάπτυξη λέει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όμως ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί. Και αυτό που εννοεί δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βοηθά τις γερμανικές βιομηχανίες να ξεφορτώνουν ανεμογεννήτριες στα ελληνικά βουνά και τα καμμένα δάση.

«Κανείς σήμερα δεν μπορεί αρνηθεί ότι εκείνο που ο κόσμος μας χρειάζεται είναι λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η προστασία της βιοποικιλότητας. Πρέπει λοιπόν να επιτύχουμε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Και αυτό θα το επιτύχουμε με μια σειρά από επαναστάσεις», είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε πρόσφατη δήλωση του.

Εκεί που κάποιος θα περίμενε λοιπόν να ακούσει ένα λογύδριο σαν αυτό που βάζει συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο καλός πρόεδρος εξηγεί τι ακριβώς εννοεί λέγοντας «επαναστάσεις» και «ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα».

Η επανάσταση του Μακρόν, είναι περισσότερες επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια! Πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Γερμανική πολιτική, την οποία μάλιστα έχει καταφέρει να επιβάλει και στην ΕΕ.

«Στην παραγωγή ενέργειας έχουμε μια ευκαιρία και ένα μοντέλο ιστορικής σημασίας, διότι διαθέτουμε πολλά πυρηνικά εργοστάσια εδώ και δεκαετίες. Οι 200.000 απασχολούμενοι σε αυτά είναι μια ευκαιρία. Μέσω αυτών είμαστε η χώρα στην Ευρώπη με τις μικρότερες παραγόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα»!

Τα επιχειρήματα του Μακρόν είναι συντριπτικά. Η Γαλλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης με τις μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι επενδύσεις σε πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το αντίθετο με αυτό που συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Τα οποία παρότι πολυδάπανα, δημιουργούν ελάχιστες θέσεις εργασίας ανά εκατομμύριο επένδυσης

Το 78% του ηλεκτρικού στη Γαλλία καλύπτεται από πυρηνική ενέργεια, στους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες που λειτουργούν εδώ και 4 δεκαετίες.
Ποιος θα τολμήσει λοιπόν να αμφισβητήσει την πολιτική του; Εκτός εάν του ρίξουν καμιά πορτοκαλί επανάσταση με κίτρινα γιλέκα, ώστε να τον εκβιάσω ή να τον γκρεμίσουν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ