Λιβύη: ‘Νύχτα τρόμου’ στην Τρίπολη- νέες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων ομάδων στη δυτική Λιβύη προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην υποδομή του κύριου διυλιστηρίου πετρελαίου της χώρας, ανακοίνωσε η National Oil Corporation- NOC.

Μάλιστα, η NOC επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της: «Το πετρελαϊκό συγκρότημα Αλ Ζαουίγια υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα του αγώνα των ένοπλων ομάδων στην περιοχή γύρω από το συγκρότημα, αδιαφορώντας εντελώς για τις ζωές των εργαζομένων σε αυτές τις εγκαταστάσεις ή για τις ζημιές που μπορεί να επηρεαστεί από τις δυνατότητες του λιβυκού κράτους και τα προς το ζην των πολιτών εκεί»,  όπως γράφει Libya Akhbar.

Ερωτήματα για τις εκλογές

Η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και η πόλη Αλ Ζαουίγια γνώρισαν δύο νύχτες στρατιωτικής έντασης, μετά από ανανεωμένες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μιας ομάδας ταγμάτων της Λιβυκής Δύσης για διάφορους λόγους, που οδήγησαν σε ανθρώπινες και υλικές απώλειες, και έθεσαν και πάλι πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητα των αρχών να οργανώσουν γενικές εκλογές μετά από δύο μήνες στη μέση αυτής της ανασφάλειας.

«Νύχτα Τρόμου»

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, στην περιοχή Αλ Φερνάι της πρωτεύσας, Τρίπολη, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της Δύναμης Υποστήριξης Σταθερότητας και της Δικαστικής Αστυνομίας της Αρχής Αποτροπής.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν από ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι οι συγκρούσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν διάφορα αυτόματα όπλα, διήρκεσαν αρκετές ώρες, ενώ ιατρικές πηγές στην Τρίπολη ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν 3 μέλη της Δύναμης Υποστήριξης Σταθερότητας.

Οι βιαιότητες έρχονται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη Διάσκεψη για τη Σταθερότητα στη Λιβύη, η οποία φιλοξενήθηκε από την πρωτεύουσα, και επικεντρώθηκε στη συζήτηση για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των ενόπλων ταξιαρχιών και της ενσωμάτωσης των στοιχείων τους σε θεσμούς ασφάλειας και στρατού.

Στην Τρίπολη ξέσπασαν πολλές ένοπλες συγκρούσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήταν οι συγκρούσεις στην περιοχή Σαλάχ αλ Ντιν, μεταξύ της μαχητικής ταξιαρχίας «444» και της Δύναμης Υποστήριξης Σταθερότητας.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ