28η Οκτωβρίου: Το ακριτικό νησί που θα παρελάσει μόνος ο 9χρονος Τάσος με την Ελληνική Σημαία (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση στο νησί ύστερα από 21 χρόνια – Ο 9χρονος Τάσος που θα παρελάσει μόνος του. Η γαλανόλευκη θα κυματίσει ξανά στο Μαθράκι μετά από 21 χρόνια, καθώς ο Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του μικρού νησιού, θα παρελάσει – Τι λέει ο 9χρονος για τη ζωή στο ακριτικό νησί.

μαθρακι

Μεγάλη μέρα ξημέρωσε για το Μαθράκι, ένα ακριτικό νησάκι στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο βόρειο πέρασμα του νησιού και «κοιτά» προς την Αδριατική Θάλασσα. Σήμερα λοιπόν, 28η Οκτωβρίου 2021, οι περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, θα κατέβουν στο λιμάνι για να καμαρώσουν τον Τάσο, ο οποίος θα παρελάσει μόνος του ανήμερα της εθνικής επετείου του «Οχι». Το Μαθράκι έχει να «δει» παρέλαση 21 ολόκληρα χρόνια και σήμερα ο 9χρονος μαθητής, θα δώσει μεγάλη χαρά στη μικρή κοινωνία του νησιού.

Ο Τάσος και η μητέρα του μετακόμισαν από τη Γερμανία στο Μαθράκι και πλέον μεγαλώνουν μακριά από έγνοιες και προβλήματα… «Δεν έχω καμία σχέση με το Μαθράκι. Τα τελευταία 2 χρόνια ψαχνόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα, κάπου άρχισε η νοσταλγία να χτυπάει “κόκκινο” και δεν ήθελα να ζήσω σε μεγαλουπόλεις. Είναι ένας τρόπος ζωής που δεν ήθελα για το παιδί μου. Εψαχνα ένα μέρος κοντά στη θάλασσα», είπε η μητέρα του Τάσου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Το νησί τον χειμώνα αριθμεί 30 με 35 κατοίκους, ενώ ο μικρός Τάσος είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού μετά από 21 χρόνια! Ο 9χρονος Τάσος μίλησε για τη ζωή του στο Μαθράκι. Μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει youtuber. «Μια χαρά μου φαίνεται στην Ελλάδα, πολύ καλύτερα από τη Γερμανία. Εχει θάλασσα, καλό καιρό, καλούς ανθρώπους. Δεν με πειράζει που δεν έχει άλλα παιδάκια, θα ήθελα να έχει», είπε ο Τάσος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ