Έφυγε απο τη ζωη ο Ιωαννης Σταθόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο λάκωνας πολιτικός και πρώην υφυπουργός ΝΔ Ιωάννης Σταθόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 1/11 ώρα 14:00 από το Μητροπολιτικό Ναό της Σπάρτης (Ευαγγελίστρια) παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Η ταφή θα γίνει στο Α’ κοιμητήριο Σπάρτης. πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός έντιμου πολιτικού του Ιωάννη Σταθόπουλου.
Πλούσιο το βιογραφικό του αλλά και η δράση του ως πολιτικού.
Υπηρέτησε με ευσυνειδησία την Πατρίδα ,την Παράταξη του ,της ΝΔ, από θέσεις υψηλής υπουργικής ευθύνης αλλά και την Λακωνία.
Έχαιρε της εκτίμησης όλων των κομμάτων αλλά και των πολιτών.
Αιωνία του η μνήμη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Το ίδιο έτος αποστρατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, επανήλθε όμως μετά την πτώση της δικτατορίας προαχθείς με τον βαθμό του αντιπλοιάρχου. Τον Οκτώβριο του 1974 παραιτήθηκε για να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία και εξελέγη βουλευτής Λακωνίας. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 1993, οπότε και εξελέγη για τελευταία φορά βουλευτής Λακωνίας. Την περίοδο 1991 – 1993 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ