Πομπέο: Πάντα ανησυχούσα για ένα ελληνοτουρκικό «ατύχημα» στο Αιγαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μίλησε για την ανησυχία που είχε, σχετικά με ενδεχόμενο θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο, ενώ χαιρετίζει την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και στηλιτεύει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας που «υπονομεύει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε ό,τι αφορά στους φόβους της Ουάσιγκτον για εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, ο τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει τα εξής:

«Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, ο Μάικ Πομπέο θεωρείται και πιθανός διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ