Ιράκ: Επίθεση με Drone στο σπιτι του «αντιτούρκου» πρωθυπουργού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μουσταφά αλ-Καντίμι επέζησε από απόπειρα δολοφονίας αφού ένα drone έπληξε την κατοικία του στη Βαγδάτη. Η προφανής επίθεση έρχεται στον απόηχο των συγκρούσεων για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν αυτός που απαίτησε από την Δύση να αναλάβει δράση κατά της Τουρκίας για τις ενέργειες της σε ιρακινό έδαφος και προχώρησε σε συνεργασία με την Αίγυπτο και την Ιορδανία προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα.

Η κατοικία του πρωθυπουργού δέχτηκε και πυρά πριν από λίγη ώρα!

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι η επίθεση ήταν μια “αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Πρωθυπουργού”, η οποία περιελάμβανε ένα “παγιδευμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος”. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής ασφαλείας πρόσθεσε ότι ο αλ-Καντίμι ήταν «καλά στην υγεία του» και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν «τα απαραίτητα μέτρα» μετά την επίθεση.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο σπίτι του αλ-Καντίμι στην βαριά οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της επίθεσης, ο αλ-Καντίμι εξέδωσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι δεν είχε τραυματιστεί.

“Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ταγμένος για την λύτρωση του Ιράκ και του λαό του Ιράκ. Οι πύραυλοι της προδοσίας δεν θα αποθαρρύνουν τους πιστούς και δεν θα παρεκκλίνουμε  από τη σταθερότητα και την επιμονή των ηρωικών δυνάμεων ασφαλείας μας να προστατεύσουν τον λαό, να επιβάλλουν το νόμο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο Twitter.

https://twitter.com/kareem_botane/status/1457239277675352065?s=21

«Είμαι καλά, δόξα τω Θεώ, μαζί με το λαό μου», δήλωσε, ζητώντας «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλους» στον απόηχο του περιστατικού «για χάρη του Ιράκ».

Η αναφερόμενη απόπειρα δολοφονίας έλαβε χώρα μόλις μια ημέρα μετά τις τεταμένες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βαγδάτη για τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών του περασμένου μήνα. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης – όπου βρίσκεται η κατοικία του Πρωθυπουργού. Η αστυνομία απάντησε στις διαδηλώσεις με δακρυγόνα και φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα. Αρκετές φωτιές άναψαν στην πόλη. Αναφορές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις βαριές απώλειες των σιιτικών κομμάτων του Ιράκ και για την υποτιθέμενη νοθεία των εκλογών, ζητώντας εκ νέου καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εν αναμονή της δημοσιοποίησης του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Χάντι αλ-Αμίρι, επικεφαλής της Συμμαχίας Αλ Φατέχ των σιιτικών κομμάτων, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών «κατασκευασμένα» τον περασμένο μήνα και είπε ότι δεν θα τα δεχτεί. Ο μεγαλύτερος νικητής από την ψηφοφορία θεωρείται το εθνικιστικό κίνημα Saeroun υπό την ηγεσία του σιίτη κληρικού Muqtada al-Sadr, με τον al-Sadr να αναμένεται τώρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ