Θα αφήνουμε την παράνομη Τουρκική αλιεία δίπλα στα νησιά μας ατιμώρητη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πραγματικά παντελώς ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η στάση έγκριτων νομικών να ζητούν την επαναφορά στον Ποινικό μας Κώδικα των ελαφρύτερων και ουσιαστικά απαλλακτικών ποινών (που επί ΣΥΡΙΖΑ εισήχθησαν) για τους παράνομους Τούρκους αλιείς που αλωνίζουν απροκάλυπτα το Αιγαίο — ακόμη και έξω από τα παράλια των νησιών μας! Η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης οδηγεί σε «ξέφραγο αμπέλι» και ατιμωρησία. Είναι προσβλητική και εγγράφεται στην κλιμακούμενη και πολυδιάστατη τουρκική επιθετικότητα. Επιτέλους η κυβέρνηση έθεσε το θέμα διμερώς στην Άγκυρα. ΟΡΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΛΛΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΕΡΑ!
Η αλιεία είναι αρμοδιότητα της ΕΕ και γι αυτό είναι και ευρωπαική υποχρέωση: αφενός να αποτραπεί αποτελεσματικά οποιαδήποτε τέτοια τουρκική αλιευτική δραστηριότητα και αφετέρου να ελέγχονται/ απομακρύνονται/συλλαμβάνονται (όπως προβλέπεται από την ΕΕ) και από την αρμόδια ευρωπαική υπηρεσία European Fisheries Control Agency (https://www.efca.europa.eu/en) και την Ευρωπαική Ακτοφυλακή τα παρανομούντα αυτά τουρκικά αλιευτικά.
Είναι ζωτικής σημασίας να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΚ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ: Χρειαζόμαστε και εργαλεία αποτροπής επεισοδίων «τύπου Ιμίων» από προβοκάτορες Τούρκους «ιδιώτες» ανοίγοντας «έξυπνους» δρόμους (αντί για στρατικοποίηση των επεισοδίων).ΓΙΑΤΙ; Γιατί μπορ

εί αυτεπάγγελτα να παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας και να στοιχειοθετήσει αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, με άμεση συνέπεια την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ «ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ» ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα στο βιβλίο μου «Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών» (εκδ. Ι. Σιδέρη), όπως επίσης και για την «αποκλειστική ζώνη αλιείας Δωδεκανήσου» που κληρονομήσαμε από την ιταλοκρατία και την έχουμε …ξεχάσει).

Απο το valinakis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ