«Συνασπίζονται» και οι ΗΠΑ κατά των τούρκων; Ένας περίεργος βομβαρδισμός στην Συρία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο αποστολές και μια ανακοίνωση μέσα σε μία εβδομάδα, δίνουν την εντύπωση ότι είπα επανέρχονται στο πεδίο της μάχης
Θα «συνασπιστούν» οι αμερικάνοι κατά της Τουρκίας;

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφεραν ότι ένα drone, που πιστεύεται ότι ανήκει στον Διεθνή Συνασπισμό (των ΗΠΑ), χτύπησε με πύραυλο αυτοκίνητο στην πόλη Jarabulus στη βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας σοβαρά ένα άλλο. Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι είναι μέλη του ISIS.

Στις 3 Νοεμβρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι ελικόπτερα του Διεθνούς Συνασπισμού, με επικεφαλής τις δυνάμεις των ΗΠΑ, εισήλθαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων στις 2 Νοεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιχειρήσεις στη συνοικία Hawarna στο Ras al- Πόλη Ain (Sere Kaniye), κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, και στο χωριό Allouk.

Σύμφωνα με πηγές του Παρατηρητηρίου, οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού εκκένωσαν τρία άτομα, έναν Σαουδάραβα, έναν Αυστραλό και έναν Σύρο από την επαρχία al-Raqqah, από την πόλη Ras al-Ain, ενώ άλλα τρία άτομα απομακρύνθηκαν από το χωριό Allouk στα βόρεια του Ras al-Ain. Αϊν πόλη. Τα άτομα που εκκενώθηκαν υπηρετούσαν στο «Ισλαμικό Κράτος» όταν οι ισλαμιστές είχαν τον έλεγχο της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Διασταυρούμενες πηγές είπαν στο Παρατηρητήριο ότι τα άτομα που εκκενώθηκαν εργάζονταν για τον Διεθνή Συνασπισμό ως «πληροφοριοδότες», μετά την εξάλειψη του ISIS στην περιοχή αυτή. Αυτά τα άτομα αργότερα εντάχθηκαν στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία φατρία της Ahrar al-Sharqiyyah στις περιοχές της τουρκικής εισβολής και συνέχισαν να επικοινωνούν με τον Συνασπισμό, καθώς παρείχαν συντεταγμένες για τις θέσεις διοικητών της τζιχάιντ που είχαν υπηρετήσει στις τάξεις του ISIS και της Αλ Κάιντα προκειμένου να «εξαλειφθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο θύλακας πληροφοριοδοτών αποτελούνταν από εννέα μέλη κατανεμημένα σε διάσπαρτες περιοχές υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Ωστόσο, τα τρία άτομα που απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης ήταν τα πιο «επιφανή».

Η Τουρκία υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη επιχείρηση φυγάδευσης των πληροφοριοδοτών, έγινε με τη βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Αυτό όμως δεν πείθει κανέναν.

Ειδικά μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που εδρεύουν στην Συρία, με την οποία δήλωναν την απόλυτη υποστήριξη τους στους Κούρδους συμμάχους τους, δεσμευόμενοι μάλιστα ότι θα τους υπερασπιστούν έναντι οποιασδήποτε απειλής!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ