Τουρκική εταιρεία με χρηματοδότηση της ΕΕ θα κατασκευάσει 5 περιπολικά για την Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκική εταιρεία θα κατασκευάσει 5 σκάφη, εκ των οποίων το ένα θα είναι αλουμινίου και τα άλλα 4 από υαλοβάμβακα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την αλβανική αστυνομία για την ασφάλεια των ακτών.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, η εταιρεία Gözüyılmaz Mühendislik με έδρα τη Σμύρνη, ανέλαβε την παραγωγή αφού κέρδισε έναν διαγωνισμό από την αλβανική αστυνομία για την Αποτελεσματική Διαχείριση “Πράσινων και Μπλε Συνόρων”, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο του αλβανικού έργου, η παραγωγή περιλαμβάνει ένα σκάφος αλουμινίου μήκους περίπου 15 μέτρων καθώς και 4 σκάφη από υαλοβάμβακα μήκους 10 μέτρων, που θα χρησιμοποιηθούν για εργασίες περιπολίας. Τα σκάφη θα αναχωρήσουν τον Μάρτιο του επόμενου έτους και θα παραδοθούν στο αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών στο Δυρράχιο.

Ο Zgür Inam, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της τουρκικής εταιρείας, δήλωσε ότι, τα σκάφη που θα εξαχθούν θα είναι ο πρώτος ναυτικός στόλος της αλβανικής αστυνομίας και ότι πρόκειται για τα ίδια περιπολικά, που χρησιμοποιούνται σήμερα στις τουρκικές πόλεις Σμύρνη, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ