Γερμανία: Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη – Έρευνα για τις αιτίες θανάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη του Έλληνα πολίτη, ο οποίος πέθανε λίγες ώρες μετά στα κρατητήρια, στο Βούπερταλ της δυτικής Γερμανίας. Πρόκειται για εικόνες που κατέγραψε η αδελφή του Γιώργου Ζαντιώτη, η οποία βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της σύλληψης, έξω από νυχτερινό κέντρο. Ο Έλληνας μετανάστης βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, καθώς οι αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει και συλλάβει. Ωστόσο, ο άνδρας δέχεται συνεχή χτυπήματα από τους αστυνομικούς. Ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει, όπως και η αδελφή του, η οποία εκλιπαρεί τους ένστολους να σταματήσουν να τον χτυπούν.

Λίγα 24ωρα αργότερα και μεγάλη καθυστέρηση, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος πέθανε στα κρατητήρια. Εκτιμάται ότι οι αρχές πιέστηκαν να δημοσιοποιήσουν την υπόθεση, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η διακίνηση του εν λόγω βίντεο μέσω των social media.

Διπλωματικές πηγές: Αναμένεται από τις γερμανικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους

Διπλωματικές πηγές, επισημαίνουν ότι αναμένουν από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, να επιτελέσουν το έργο τους. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία του Βούπερταλ για την υπόθεση

Όπως μετέδωσε χθες η ΕΡΤ, η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο 25χρονος συνελήφθη για άσκηση βίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ενώ βρισκόταν σε ταξί μαζί με την 34χρονη αδερφή του, διαπληκτίστηκε μαζί της και χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Η μεγάλη ένταση μεταφέρθηκε και στον δρόμο, με τον οδηγό του ταξί να ενημερώνει την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό για την καταγραφή του συμβάντος.

Ο 25χρονος, όπως αναφέρει η γερμανική αστυνομία, φέρεται να επιτέθηκε σε μία αστυνομικό, ρίχνοντάς την στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε και τον δεύτερο αστυνομικό, ο οποίος επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει. Στο σημείο κλήθηκαν κι άλλοι αστυνομικοί για ενίσχυση, με αποτέλεσμα ο 25χρονος τελικά να συλληφθεί και να προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 25χρονος υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της λήψης του δείγματος από τον γιατρό, έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 25χρονου προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, αποκλείστηκε ευθύνη τρίτου ή ενδεχόμενη βία σε βάρος του, ως αιτία του θανάτου του. Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν για το γεγονός ότι η αστυνομία του Βούπερταλ γνωστοποίησε την υπόθεση έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ