Τωρα: Αυτά ειναι τα νεα σκληρα μέτρα που συζητά η κυβερνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωι την ωρα ο Πετσας ελεγε πως δεν θα χρειαστούν νεα μέτρα και θα μειωθούν τα Κρουσματα τον Δεκέμβρη, στο Μαξίμου εξέταζαν δέσμη νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες με στόχο την καθυστέρηση του αναπόφευκτου lockdown.

Μπορει τα νεα μέτρα να αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, όμως αρκετα απο αυτά θα αφορουν το σύνολο της κοινωνίας, δηλαδή και τους εμβολιασμενους.

Αρχικα εξετάζουν στο Μαξίμου, το ενδεχόμενο να υπάρξουν και σε άλλους χώρους, όπως η εστίαση, μέτρα όπως στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, να υπάρχει περιορισμός και στην πληρότητα αλλά και να τηρούνται μεγαλύτερες αποστάσεις.

Άλλο ένα σενάριο, είναι η εφαρμογή της τηλεργασίας, όμως, φαίνεται σε αυτό να έχει κάποιες αντιρρήσεις το υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, μελετούν το ενδεχόμενο να υπάρξει κλιμακωτό ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να αποσυμφρορηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Επίσης εξετάζουν να επιστρέψει η χρήση μάσκα και σε ανοιχτούς χώρους αλλά και η χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάτι που δεν θα φορά μόνο τους ανεμβολιαστους αλλα και τους εμβολιασμενους.

Και φυσικά εξετάζεται και η απαγόρευση της κυκλοφοριας το βράδυ και το κλείσιμο της εστίασης τουλάχιστον μια ωρα νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ