Ο Μακρόν αλλάζει την Γαλλική σημαία προς το πολεμικότερο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο χρώμα παραπέμπει στο μπλε του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Βέβαια τίθεται το ερώτημα αν μπορει ετσι απλά μια κυβερνηση ή ένας πρόεδρος να αλλάξει την σημαία; Χωρίς περαιτέρω συναίνεση; Προφανώς και οχι για αυτο ο Μακρον το κράτησε κρυφό. Συγγεκριμενα ο Γάλλος πρόεδρος άλλαξε το χρώμα της «Τρικολόρ» σημαίας της Γαλλίας, επιλέγοντας μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση του μπλε, το navy blue, αλλά επέλεξε να μην ενημερώσει το κοινό, όπως μετέδωσε το εθνικά πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Η πρόθεση του Μακρόν όμως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Europe1 και η εφημερίδα Le Parisien ανέφεραν ότι ο Μακρόν είχε αποφασίσει κρυφά να κάνει το μπλε στο «Tricolore» λίγο πιο σκούρο.

Οι δημοσιογράφοι Paul Larrouturou και Eliot Blondet στο νέο τους βιβλίο, «Élysée Confidential», ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος πήρε την απόφαση πριν από έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2020. Ο Arnaud Jolens, διευθυντής επιχειρήσεων του Ελυζέ, και ο Bruno Roger-Petit, σύμβουλος του προέδρου, είχαν ωθήσει τον Μακρόν να κάνει την συγκεκριμένη κίνηση, όπως υποστηρίζουν οι δύο δημοσιογράφοι.

Το σκεπτικό της απόφασης φέρεται να ήταν η γενική αντίληψη ότι το πιο σκούρο μπλε ήταν πιο ευχάριστο αισθητικά, καθώς και η επιθυμία του Γάλλου προέδρου να «επανασυνδεθεί» με την επαναστατική σημαία του 1793. Καθώς η σημαία της ΕΕ συνοδεύει τη γαλλική σημαία όπου κι αν πάει, πιστεύεται επίσης ότι το νέο πιο σκούρο μπλε ταιριάζει καλύτερα με το μπλε στη «σημαία της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ