Παγκόσμιο σοκ: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν δορυφόρο με πυραυλικό χτύπημα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντελήφθη την ρωσική ενέργεια από τα διαστημικά σκουπίδια σε τροχιά!

Φόβοι ότι οι Ρώσοι μπορούν να «τυφλώσουν» τις ΗΠΑ αλλά κι άλλες δυτικές χώρες σε λίγα λεπτά!
Το Πεντάγωνο εξέδωσε απόρρητη αναφορά για τον εντοπισμό συντριμμιών σε τροχιά που πιθανότατα ανήκουν σε δορυφόρο ο οποίος καταστράφηκε. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όμως εξέφρασε δημοσίως την αντίδραση μιλώντας ευθέως για μια δοκιμή ενός αντιδορυφορικού πυραύλου, από την Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ενέργεια ως «επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε λέγοντας ότι «Η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ έχει επίγνωση ενός συμβάντος που οδήγησε στην δημιουργία συντριμμιών στο διάστημα».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε πύραυλο για να καταστρέψει έναν δορυφόρο σε τροχιά, δημιουργώντας πάνω από 1.500 κομμάτια διαστημικών «σκουπιδιών» που μπορούν ήδη να εντοπιστούν.

«Αυτή η δοκιμή θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο για τους αστροναύτες και τους κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και για άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες διαστημικών πτήσεων», είπε ο Πράις σε δημοσιογράφους.

Το πλήρωμα του ISS φέρεται να αποσύρθηκε για λίγο στις μονάδες επειδή κάποια από τα συντρίμμια τέμνουν την τροχιά του σταθμού, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

«Η επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά της Ρωσίας θέτει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του διαστήματος και καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι αντιτίθεται στην στρατιωτικοποίησης του διαστήματος είναι ανειλικρινείς και υποκριτικοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους συμμάχους και τους εταίρους τους για να απαντήσουν στην ανεύθυνη πράξη της Ρωσίας», σύμφωνα με τον Πράις.

Την σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της NASA Bill Nelson ο οποίος είπε στην Washington Post ότι ήταν «εξωφρενικό» και «ασυνείδητο» ότι η Ρωσία πραγματοποίησε αυτή την πυραυλική επίθεση κατά δορυφόρου, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η ρωσική διαστημική υπηρεσία «δεν ήξερε τίποτα για αυτό. Και είναι πιθανώς εξίσου οργισμένοι όπως εμείς».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Roscosmos δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Πίσω από τις ορισμένες δηλώσεις, είναι εμφανής η ανησυχία του αμερικανικού Πενταγώνου ότι πλέον οι ρώσοι είναι σε θέση να καταρρίπτουν δορυφόρους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και χωρίς να υπάρχει πιθανότητα αντιδράσεις. Το στοιχείο αυτό σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικό για την έκβαση της μάχης. Άλλωστε, όλα τα συστήματα μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν εκτενή αξιοποίηση των στρατιωτικών και όχι μόνον δορυφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ