Τώρα: Πολεμικός συναγερμός στην στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Αρμενία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί ποδός πολέμου η ρωσική βάση στο Gyumri!

Φαίνεται ότι το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να ανταποκριθεί στην έκκληση της Αρμενίας για ενεργοποίηση της συμφωνίας αμυντικής συνδρομής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ρωσική στρατιωτική βάση της Αρμενίας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή επί ποδός πολέμου.

Πάμε για τρίτο παγκόσμιο; Ύπουλη επίθεση του Αζερμπαιτζαν – Η Αρμενία καλεί την Ρωσία να επέμβει!

Η Ρωσία και η Αρμενία εμβάθυναν τους στρατιωτικούς δεσμούς τους το 1997 με μια συνθήκη για τη «φιλία, τη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια». Πρόκειται για μια διμερή συνθήκη που εγγυάται την αμοιβαία στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ερεβάν και της Μόσχας. Σε περίπτωση επίθεσης σε μια χώρα, και οι δύο θα απαντούσαν, μοιράζοντας υλικό και εγκαταστάσεις.

Πόλεμος! Έκτακτη συνάντηση Ρώσων και Αρμενίων αξιωματούχων στη σκιά της άνανδρης σφαγής

Λόγω της συμμαχίας CSTO που συνδέει τις δύο χώρες, οι ένοπλες δυνάμεις τους εκπαιδεύονται τακτικά μαζί.

Ποιο είναι το ρωσικό στρατιωτικό αποτύπωμα στην Αρμενία;

Η Ρωσία διατηρεί μια βάση στο Gyumri. Κάποτε ήταν η βάση της Σοβιετικής 127ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, τα ρωσικά στρατεύματα παρέμειναν και η βάση μετονομάστηκε σε 102η Στρατιωτική Βάση. Επισήμως, το Gyumri φιλοξενεί περίπου 3.000 άτομα προσωπικό, 74 άρματα μάχης, 17 IFV, 148 APC και 84 πυροβόλα, καθώς και άγνωστο αριθμό S-300. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιοι είναι οι πραγματικοί αριθμοί, καθώς αρκετός όγκος υλικού μεταφέρθηκε στο Gyumri όταν οι Ρώσοι εκκένωσαν την 12η Στρατιωτική Βάση στο Βατούμ και την 62η Στρατιωτική Βάση στο Αχαλκαλάκι κατά την έξοδό τους από τη Γεωργία, πριν από το 2007.

Φωτογραφία ο Πούτιν επιθεωρεί την στρατιωτική βάση στην Αρμενία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ