Λιβύη: Ο Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες, Τρίτη, ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη Λιβύη.

Σε μια ομιλία του, ο Χαφτάρ δήλωσε:

«Σε αυτές τις μοναδικές ιστορικές στιγμές όπου η αμφιβολία και η ελπίδα αναμειγνύονται, οι ελπίδες για ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να διατηρηθεί το ζοφερό status quo».

Και συνέχισε: «Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο αδιανόητων μονοπατιών, του μονοπατιού της ελευθερίας και της ειρήνης και του μονοπατιού της έντασης, του παραλογισμού και των συγκρούσεων, και μόνο οι Λίβυοι πρέπει να επιλέξουν το μονοπάτι που επιθυμούν».

Στην τηλεοπτική ομιλία του ο Χαφτάρ υποσχέθηκε στους Λίβυους, «να υπερασπιστούν τις εθνικές σταθερές, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι η ενότητα, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Λιβύης ».

Πρόσθεσε, «Έχουμε ανεξάντλητες ιδέες και βοηθούς που είναι σε θέση να βελτιώσουν τη ζωή των Λιβύων», καλώντας τους πολίτες «να βοηθήσουν να εργαστούν για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας και σταθερής Λιβύης».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ