Τουρκία-Ισπανία…συμμαχία και κατασκευή αεροπλανοφόρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλης κλίμακας αεροπλανοφόρο αποφάσισαν να κατασκευάσουν από κοινού Τουρκία και Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφέροντας ότι σκοπεύουν στη συνέχεια να προχωρήσουν και σε κατασκευή υποβρυχίου.

Σε συνέντευξη Tύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέντρο Σάντσεθ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο από κοινού με την Ισπανία.

«Το πρώτο μας αεροπλανοφόρο στην πραγματικότητα δεν ήταν μεγάλης κλίμακας, θα κατασκευάσουμε τώρα το μεγάλης κλίμακας. Στοχεύουμε να το κάνουμε μετά το σημερινό αεροπλανοφόρο και ίσως μετά από αυτό ξεκινήσουμε την κατασκευή και υποβρυχίου», ανέφερε.

Δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούν να κάνουν μαζί με την Ισπανία στην αμυντική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν βήματα και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε ερώτηση ποια μέρη των ρωσικών S-400 σχεδιάζεται να παραχθούν στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε ότι «και οι δύο πλευρές, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην δώσουν λεπτομέρειες για την παραγωγή των εξαρτημάτων των S-400. Αυτά είναι ευαίσθητα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ