Εθνικά επικίνδυνη η δήλωση του Παναγιωτόπουλου για τη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ο ΥΠΕΘΑ «ετοίμασε» την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα!

Του Δημήτρη Λιατσου απο το sputniknews.gr

Ο Πολωνός στρατηγός, Σκριπτσάκ, εξηγεί ότι σε τρεις μέρες ο στρατός της χώρας του μπορεί να καταλάβει τη Λευκορωσία. Και ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, από τη Βαλτική, δίνει…

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός που πρέπει να είναι επικεφαλής της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας από τυχόν κινδύνους εξ’ ανατολών, όπως διακηρύσσεται, κι ενώ βρίσκεται τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα βορειότερα της Αθήνας, μας «ενημέρωσε» από την Εσθονία ότι «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ και μεγάλη πυρηνική δύναμη, μπορεί και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές. Έτσι το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για έναν μακροχρόνιο αγώνα στις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν «θυμήθηκε» τη σταθερή θέση της Ρωσίας ως μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κυπριακό επί δεκαετίες, ούτε τον κατευναστικό ρόλο που κατέχει λόγω της ισχύς της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάθε φορά που η Αθήνα απευθύνεται στη Μόσχα, όταν οξύνονται οι σχέσεις της με την Άγκυρα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, χρησιμοποιώντας ως θέσφατο τα προπαγανδιστικά τσιτάτα αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, δέχεται ως δεδομένες «τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας» και ως διαχειριστής υλικού σε ουλαμό συντηρήσεως του Συνασπισμού, μιλάει «για ενίσχυση της αποτρεπτικής και… αμυντικής στάσης» με αποθέματα προμηθειών, διανομής καυσίμων στην ανατολική πτέρυγα. Δηλαδή δίπλα στα ρωσικά σύνορα!
Τονίζει ότι όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική έναντι της «επεκτατικής στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας», με το νέο κέντρο Ολοκληρωμένης Αντιαεροπορικής, Αντιπυραυλικής Άμυνας, το IAMD CoE, που έχει στηθεί στη βάση της Σούδας, στην Κρήτη!

Ο υπουργός προφανώς λόγω «βιασύνης» στη μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα των αμερικανικών σχεδιασμών, «ξέχασε» την επίσημη κυβερνητική θέση: η νέα συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, θα… θωρακίσει την Ελλάδα από πιθανές επιθετικές κινήσεις, όχι της Ρωσίας, αλλά της Τουρκίας!

Μας λέει δημόσια ότι οι βάσεις των ΗΠΑ που συμφώνησε η κυβέρνηση να δημιουργηθούν και να διευρύνουν τις υπάρχουσες στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο κ.α., κάθε άλλο παρά «προστατευτική ομπρέλα» από την τουρκική επιθετικότητα αποτελούν.

Αντίθετα, εμπλέκουν την Ελλάδα σε περιπέτειες με μια διαχρονικά φίλη χώρα, στην οποία Έλληνες και Κύπριοι αστοί πολιτικοί ηγέτες τις προηγούμενες δεκαετίες απευθύνονταν για… συνδρομή!

Σαφής προειδοποίηση της Ρωσίας!

Η Μόσχα ξεκαθαρίζει ότι οι αμερικανικοί σχεδιασμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και η ετοιμότητα εγκατάστασης βάσεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, «τορπιλίζουν» τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης θάλασσας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν είναι, όμως, άμοιρες ευθυνών και οι χώρες της περιοχής που αποδέχονται δουλικά τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

Ειδικά όταν στελέχη επιπέδου ΥΠΕΘΑ αναμασάνε τετριμμένες αναπόδεικτες κατηγορίες που κάποιο λόγο ύπαρξης θα έχουν στον «εγκεφαλικά νεκρό» Βορειοατλαντικό συνασπισμό, κατά την έκφραση του Γάλλου προέδρου, Μακρόν!

Ωτακουστές στην Αθήνα, με καλές προσβάσεις στους αμερικανικούς θύλακες γεοπολιτικών σχεδιασμών, έχουν «συλλάβει» τη δυσαρέσκεια της Μόσχας.

Έτσι σπεύδουν να «εξηγήσουν» ότι ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, επεχείρησε πρόσφατα να «καθησυχάσει» τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η αύξηση του αμερικανικού αποτυπώματος στην Αλεξανδρούπολη αφορά τάχα «κοινές στρατιωτικές ασκήσεις» και δεν έχει αντιρωσικό χαρακτήρα!

Ο εν λόγω ωτακουστής μόνο που δεν επιχειρεί να μας πείσει πως μετά την «εξήγηση» Δένδια, ο Λαβρόφ έδειξε ανακούφιση και έδιωξε από πάνω του ένα μεγάλο βάρος!

Ποιος οπλίζει την πολωνική επιθετικότητα; Η ΕΕ παίρνει θέση;

Δεν είναι της παρούσης ανάλυσης το θέμα της κρίσης με τους πρόσφυγες στα λευκορωσικά-πολωνικά σύνορα.
Ωστόσο αξίζει να μεταφερθεί το άρθρο γνώμης του, έως πρόσφατα αρχηγού του πολωνικού ΓΕΣ, στρατηγού Σκριμπτσάκ, στο περιοδικό Viadomosci, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Πώς σε τρεις μέρες η Λευκορωσία θα είναι στα χέρια μας»!

Γίνεται ολοφάνερο ότι το προσφυγικό δεν είναι παρά το πρόσχημα για την εξέλιξη των επιθετικών σχεδίων των «γερακιών» της Πολωνίας!

Αναλυτές εξηγούν ότι η «πρόγνωση» του Σκριμπτσάκ μπορεί να είναι σωστή υπό μια προϋπόθεση: Ότι δεν θα εμπλακεί η Ρωσία! Τις μέρες που δημοσιεύτηκε το εν λόγω άρθρο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το Τάλιν της Εσθονίας μας εξηγούσε με βάση ποιους σχεδιασμούς μπορεί να αποτραπεί η «ρωσική επιθετικότητα»!

Πούτιν: Σας… βλέπουμε! Παστρικά λόγια και όποιος κατάλαβε!

Θυμόμαστε πολύ καλά πως έγινε η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, τονίζει ο Πούτιν, σαν να «απαντά» σε αιτιάσεις σαν και αυτές του δικού μας ΥΠΕΘΑ!

Ο Ρώσος Πρόεδρος τον όποιον δαιμονοποιούν ασύστολα τα συστημικά δυτικά ΜΜΕ, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης τόσο στη Μαύρη θάλασσα όσο και στη Βαλτική, εξηγεί: «Τα γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα κινούνται έξω από κάθε πλαίσιο. Βαριά αμερικανικά βομβαρδιστικά πετούν 20 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα. Και είναι γνωστό ότι φέρουν πολύ σοβαρό εξοπλισμό… Πως να το πω όσο γίνεται πιο μαλακά», λέει.

«Οι εταίροι μας λαμβάνουν πολύ, πολύ επιδερμικά υπόψιν τους αυτά που τους λέμε για δικές μας «”κόκκινες γραμμές”»

Άφησε τη φράση του να αιωρείται!!! Περίπου όπως το Μάρτιο 2014, αναφορικά με την Κριμαία.

Οι παλιότεροι θυμούνται προφανώς τον «πόλεμο» που έκαναν ομάδες παιδιών στις γειτονιές. Έβγαινε κάποιος από την ομάδα και προειδοποιούσε τους άλλους. Κρυφτήκατε; Όποιος δεν κρύφτηκε, δεν θα φταίω εγώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ