Αυστρια: Οδεύει προς ολικό lockdown – Πλήρης αποτυχια του μερικού lockdown που αντέγραψε και ο Μητσοτακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαιες ειναι οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές χώρες με την Αυστρια να ανοίγει τον δρόμο που οδηγεί σε ολικό παραδοσιακό lockdown, καθως οι έως τωρα επιλογές της, τις οποιες εχει αντιγράψει σε μεγαλο βαθμό και ο Κυριακος Μητσοτακης χθες το αντέγραψε σε μεγαλο βαθμό.

Στην Αυστρια λοιπόν λόγω της τραγικής κατάστασης που εχει διαμορφωθεί, οι πλέον πληγείσες επαρχίες αρχίζουν να σχεδιάζουν πλήρες lockdown ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να πράξει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο.

Η Άνω Αυστρία είναι μία από τις δύο επαρχίες που πλήττεται περισσότερο από αυτό το κύμα της επιδημίας, καθώς εκεί καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Η επαρχία θεωρείται προπύργιο του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας που τάσσεται κατά των εμβολίων της covid-19. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό Σάλτσμπουργκ.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ δήλωσε σήμερα ότι, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλει εθνικό lockdown, θα επιβάλει ο ίδιος στην επαρχία.

“Αν δεν επιβληθεί εθνικό lockdown αύριο, σίγουρα θα επιβληθεί lockdown αρκετών εβδομάδων στην Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Θα συντονιστούμε με τη γειτονική μας επαρχία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, δήλωσε ο Στέλτσερ στο κοινοβούλιο της Άνω Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι όντως η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown.

Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον Αυστριακό καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ