Χημικός ευνουχισμός, με νόμο για τους καταδικασμένους βιαστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χημικός ευνουχισμός: Αντιμέτωποι με τον χημικό ευνουχισμό θα είναι πλέον οι σεξουαλικοί εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλούς βιασμούς στο Πακιστάν, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που ψήφισε το κοινοβούλιο την Τετάρτη με στόχο την πάταξη της σεξουαλικής βίας. Στόχος της νέας νομοθεσίας είναι η επιτάχυνση της απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και η επιβολή σκληρότερων ποινών.

Πρόκειται για την αντίδραση των πολιτικών στην κοινωνική κατακραυγή για την πρόσφατη αύξηση των βιασμών εις βάρος γυναικών και παιδιών στη χώρα, αλλά και των αυξανόμενων απαιτήσεων για απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο νόμος αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να δημιουργήσει ειδικά δικαστήρια σε όλη τη χώρα με στόχο την επίσπευση των δικών που αφορούν καταγγελίες βιασμού και να διασφαλίσει ότι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης κρίνονται «γρήγορα, ιδανικά εντός τεσσάρων μηνών».

Όσοι κρίνονται ένοχοι για ομαδικούς βιασμούς θα καταδικάζονται σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη.
Ο χημικός ευνουχισμός είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας χορηγούνται φάρμακα για τη μείωση της λίμπιντο ή της σεξουαλικής δραστηριότητας. Ήδη προβλέπεται ως ποινή σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Πολωνία, η Τσεχία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ