Dubai Air Show :Τα mini drone δεν αποκαλύπτονται από συμβατικά radar-Άλλη μια δικαίωση για τον “ΤΗΛΕΜΑΧΟ” της ΕΑΒ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Αμερικανική εταιρεία-κατασκευαστής συστημάτων αντι-drone, αποκάλυψε νέες αναβαθμίσεις εντοπισμού & καταστολής drone κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow. 

Το SkyDome System 3.7 έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση και θα μπορούσε να βοηθήσει τις χώρες του Περσικού Κόλπου να χειριστούν τον πολλαπλασιασμό των φθηνών προσβάσιμων drone, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Fortem Technologies Tim Bean” στις 18 Νοεμβρίου. «Τώρα αναζητούμε μεγαλύτερες πλατφόρμες και αυτά είναι τα drone που έρχονται από την Υεμένη, στις εγκατάσεις πετρελαίου και σε διάφορα μέρη εκεί γύρω», είπε.

«Αυτές είναι οι απειλές που βλέπουμε στην περιοχή», είπε. «Αυτό είναι (το drone) που επιτίθεται σε ανθρώπους εδώ στη Μέση Ανατολή, και μπορούμε να το σταματήσουμε τώρα», είπε. Ο Bean είπε ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνίες για πολλές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τους πελάτες. «Αν βρίσκεστε σε περιβάλλον πόλης, δεν θέλετε να πυροβολήσετε έναν drone», είπε. «Τα συστήματα λέιζερ είναι πολύ ακριβά και αυτό το [SkyDome] είναι μια λογική πλατφόρμα, για την καταστολή μεγάλων drone που προέρχονται από μεγάλη απόσταση».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα από τα πολλά έθνη που αναγνωρίζουν την επικείμενη απειλή των drone. Το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ίδρυσαν το Κοινό Γραφείο Συστημάτων αντι-drone για να εντοπίσει λύσεις για το πρόβλημα.

Μία από τις κύριες προκλήσεις για την αντιμετώπιση του είδους των φθηνών, προσαρμόσιμων mini drone που είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο, είναι ότι τα συστήματα δεν εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες και δεν επιτρέπουν στις πλατφόρμες να εντοπίζονται και παρακολουθούνται εύκολα, είπε ο Bean. Το SkyDome τα αντιμετωπίζει ενσωματώνοντας ένα ισχυρό ραντάρ με τεχνητή νοημοσύνη. «Έχετε ακούσει την έκφραση «πετάει κάτω από το ραντάρ». 

Είμαστε το ραντάρ κάτω από το ραντάρ», είπε. Επιπλέον, η ύπαρξη ενός δικτύου αυτών των συστημάτων, επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν το οπτικό πεδίο και να έχουν περισσότερα δεδομένα με τα οποία μπορούν να παρακολουθούν τα drones, είπε.

Υ.Γ

Μια χαρά τα λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας που παράγει το σύστημα SkyDome

Όντως η δυνατότητα αποκάλυψης drones (mini ή και μεγαλύτερων) είναι αρκετή δύσκολη ώς αδύνατη από συμβατικά radar, λόγω πολύ μικρής ανακλαστικής επιφάνειας (RCS) & χαμηλού ύψους πτήσης. Επίσης αδύνατος είναι και ο εντοπισμός drone από δέκτες ραδιοσυχνοτήτων (RF) μιας και δεν εκπέμπουν σε αυτόνομες αποστολές… 

Άρα θες ένα ειδικό radar…που βλέπει εκεί που δεν βλέπουν τα συμβατικά…

Εδώ είναι που χρειάζεται  το radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ . Ένα radar που αποδεδειγμένα αποκαλύπτει mini drones, σε κατοικημένες περιοχές και σε πολύ μικρά ύψη…

1 1

Και για να υπάρχει και μια σύγκριση μεταξύ των δυνατοτήτων αποκάλυψης του αναφερόμενου στο άρθρο αμερικανικού “SkyDome” και του “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”…δείτε τις παρακάτω εικόνες…

2

Οθόνη αποκάλυψης (waterfall) drone και άλλων στόχων από το σύστημα “SkyDome “

 

3

(Εικόνα από το site της εταιρείας)

Δείτε τώρα την οθόνη αποκάλυψης (waterfall) drone και άλλων στόχων από το σύστημα “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”

4


5

6

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ