Το Κρεμλίνο ισοπεδώνει τους τούρκους παράφρονες: Οι Τουράνοι ήλθαν 1000 χρόνια πριν απο τη Μογγολία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κέντρο του τουρανικού κόσμου βρίσκεται στη Ρωσία» ανέφερε ο Πεσκόφ εκφράζοντας τη λύπη του για τον χάρτη που δώρισαν οι τούρκοι εθνικιστές στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες απο το matrix24.gr

Το κέντρο του τουρανικού κόσμου, δηλαδή των συγγενών προς τους Τούρκους λαών, δεν βρίσκεται στην Τουρκία, αλλά στο έδαφος της Ρωσίας, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τον χάρτη του τουρανικού κόσμου, που χάρισε προ ημερών στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος γειτονικών κρατών της Τουρκίας, αλλά και της σημερινής Ρωσίας.

«Οι Τούρκοι εταίροι μας θρέφουν την ιδέα της τουρανικής ενότητας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Το μόνο, για το οποίο λυπάμαι, είναι ότι στον χάρτη παρ’ όλ’ αυτά δεν υπάρχει ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι (σ.σ. ως γεωγραφική ένδειξη) στο κέντρο του τουρανικού κόσμου. Αυτό δεν βρίσκεται στην Τουρκία, αλλά στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο Αλτάι, στο ιερό εκείνο τόπο για κάθε Τουρανό, από όπου ξεκίνησε το γένος τους. Σας τα λέω αυτά ως τουρκολόγος», είπε ο Ντ.Πεσκόφ στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Στον χάρτη, που χάρισε στις 17 Νοεμβρίου ο Ντ. Μπαχτσελί στον Ρ.Τ. Ερντογάν περιλαμβάνονται εκτός από την Τουρκία, οι πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζαχστάν, Κιργκιστάν και Τατζικιστάν με κόκκινο χρώμα και μέρος των Βαλκανίων, τμήμα του Ιράν, περιφέρειες της Ρωσίας, μέρος της Σιβηρίας, η δυτική Μογγολία και η περιοχή των Ουιγούρων στην Κίνα με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Όπως επισημαίνουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΤΑΣΣ και Ιντερφάξ οι εμπνευστές του χάρτη δεν διευκρίνισαν το νόημα των διαχωρισμών, ενώ και ο ίδιος ο Ερντογάν ή άλλοι αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν πώς οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τη δημιουργία και τους συμβολισμούς του χάρτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικτύου Russia Today ο τουρανικός κόσμος είναι όντως μεγάλος, «όμως το κεντρικό του τμήμα βρίσκεται στη Ρωσία, σημαντικό του μέρος στον μετασοβιετικό χώρο, που αποτελεί ζώνη στρατηγικών συμφερόντων της Ρωσίας και τμήμα του ενιαίου ευρασιατικού πολιτισμού, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο ευρασιατικός “σκληρός πυρήνας”, δηλαδή η ιστορική Ρωσία με τη χιλιετή ιστορία της». Επομένως, παρατηρεί ο πολιτικός επιστήμονας Βαλέρι Κοροβίν, «εάν ζωγραφίσουμε τον χάρτη του ευρασιατικού πολιτισμού, ένα από τα συστατικά μέρη του οποίου είναι οι Τουρανοί, τότε εκεί θα ενταχθεί και η Τουρκία ως ένα μικρό κομμάτι», όπως συμβαίνει και όταν δημιουργηθούν ιστορικοί χάρτες για την επιρροή του ρωσικού, ή του σλαβικού, ή του ελληνικού και βυζαντινού κόσμου.

Τέτοιοι χάρτες λοιπόν είναι δυνατό να ζωγραφιστούν πάρα πολλοί, το ζήτημα είναι τι κρύβεται πίσω τους και πού θεμελιώνονται, σχολιάζει ο Ρώσος αναλυτής και σημειώνει: «Ο χώρος του τουρανικού κόσμου, που κατοικείται από τουρανικούς λαούς, απογόνους των αρχαίων τουρανικών νομαδικών φυλών, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή Τουρκική Δημοκρατία, ένα μικρό θραύσμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία συνετρίβη ως αποτέλεσμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως ακόμη και η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν χρονολογικά το τελευταίο αυτοκρατορικό κράτος, όπου ασκούσαν μεγάλη επιρροή οι Τουρανοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τον (σ.σ. Ρώσο εθνολόγο) Λέοντα Γκουμιλιόφ, εμφανίστηκαν στις αρχές της Α’ χιλιετίας στο Αλτάι και στο έδαφος της Τζουνγκαρίας (σ.σ. σημερινή Κίνα), που βρίσκεται πολύ μακριά από τη σημερινή Τουρκία».

Κατά τη γνώμη του Ρώσου σχολιαστή οι Τούρκοι εθνικιστές εκθέτουν τον Ερντογάν με παρόμοια ευρήματα, όπως ο χάρτης, αναγκάζοντάς τον «είτε να σιωπά, γεγονός με διφορούμενη ερμηνεία, που επικρίνεται στους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας, είτε να δικαιολογείται» έναντι χωρών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, με τις οποίες δεν επιθυμεί να συγκρουστεί, πράγμα, που καταστρέφει την εικόνα του έναντι όλου του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ