Ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την Σαουδική Αραβία αναχαίτισε καμικάζι drone κοντά σε αεροδρόμιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργά στις 21 Νοεμβρίου, ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι, αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) αυτοκτονίας που επιχείρησε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο Najran στη νότια Σαουδική Αραβία. 

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε από το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, ο συνασπισμός είπε ότι τα συντρίμμια από την επιτυχή αναχαίτιση έπεσαν πάνω από την κατοικημένη περιοχή al-Arisa στην κοντινή πόλη Najran.

Σαουδάραβες ακτιβιστές μοιράστηκαν πλάνα από την αναχαίτιση. Το καμικάζι drone, πιθανότατα καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αεροπορίας με πύραυλο αέρος-αέρος. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε ότι το drone εκτοξεύτηκε από τους Χούτι (Ανσάρ Αλλάχ) από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά. Η ομάδα της Υεμένης δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, οι Χούτι πραγματοποίησαν επίθεση μεγάλης κλίμακας με 14 drone αυτοκτονίας σε στόχους στη δυτική, κεντρική και νότια Σαουδική Αραβία. Η επίθεση είχε την κωδική ονομασία Operation Deterrent Balance 8. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χούτι προειδοποίησαν τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι οι έντονες αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη θα έχουν «σοβαρές συνέπειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ