Ο Αρμένιος διαμεσολαβητής παρουσίασε στοιχεία επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν σε βουλευτή του Κογκρέσου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρμένιος Διαμεσολαβητής Arman Tatoyan (Human Rights Defender (Ombudsman) of Armenia) παρουσίασε στον Αμερικανό βουλευτή Adam Schiff τα στοιχεία για τις παράνομες καταπατήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, το κλείσιμο δρόμων με κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παράνομη παρουσία σε χωριά της Αρμενίας. 

Ο Αρμένιος Διαμεσολαβητής παρουσίασε στον βουλευτή των ΗΠΑ, πληροφορίες σχετικά με την εισβολή στις 16 Νοεμβρίου 2021 στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας στην επαρχία Syunik, η οποία συνοδεύτηκε από επιθέσεις δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε άμεση γειτνίαση με οικισμούς, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο το δικαίωμα των πολιτών στη ζωή και την υγεία.

Ο Διαμεσολαβητής παρουσίασε επίσης εισβολές από το Αζερμπαϊτζάν και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Gegharkunik και στο Syunik. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται παράνομα στους δρόμους μεταξύ των πόλεων και των χωριών της Αρμενίας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων, διαταράσσει τον κανονικό τρόπο ζωής, τόνισε ο Διαμεσολαβητής.

Ο Τατογιάν αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των Αρμενίων που κρατούνται παράνομα στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αιχμαλωτίστηκαν στις 16 Νοεμβρίου, τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των αιχμαλώτων και υπενθύμισε επίσης τη σημασία της κατάλληλης απάντησης των διεθνών αρχών στις δικαστικές φάρσες για τους αιχμαλώτους Αρμένιοι στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Διαμεσολαβητής της Αρμενίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον βουλευτή Άνταμ Σιφ για την ενεργό δράση του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Arman Tatoyan τόνισε ότι η αρμενοφοβία που υποστηρίζεται από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν είναι μια σκόπιμη πολιτική, που στοχεύει στη διατήρηση της εχθρότητας μεταξύ των δύο λαών, των οποίων οι εκπρόσωποι ζουν σε όλο τον κόσμο, απειλεί τη σταθερότητα και το σύστημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτές τις χώρες.  Armenia News – NEWS.am

ΔΗΜΟΦΙΛΗ