Βουλγαρία: 46 απανθρακώθηκαν στο φλεγόμενο λεωφορείο – σοβαρότατα ερωτηματικά

Μία από τις μεγαλύτερες οδικές τραγωδίες εκτυλίσσεται αυτές τις ώρες στην Βουλγαρία, όπου τα ξημερώματα λεωφορείο με επιβάτες που είχαν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεφε πάλι στην πόλη των Σκοπίων. Το λεωφορείο για ανεξήγητους λόγους μέχρι αυτή τη στιγμή, ανετράπη με αποτέλεσμα – σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία – να μην μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να βγουν οι επιβάτες. Μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Το λεωφορείο μόλις είχε ανεφοδιαστεί με καύσιμα, και διένυε το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Στο μέρος έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ο χώρος έχει αποκλειστεί πλήρως, ενώ υπάρχουν πολλοί άντρες από το Εγκληματολογικό της αστυνομίας της Σόφιας.

Είναι κρυ μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 46 εκ των οποίων τα 12 είναι παιδιά. Υπάρχουν φόβοι ότι αφού ο αριθμός θα αυξηθεί αφού επτά άτομα νοσηλεύονται με πολύ σοβαρά εγκαύματα σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής είναι αδύνατον να υπάρξει επικοινωνία με οποιονδήποτε από τους νοσηλευθέντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Οι πρώτες δηλώσεις πάντως των αξιωματούχων, δείχνουν να υπάρχει αδυναμία εξήγησης των συνθηκών του ατυχήματος. Το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει εμπλακεί άλλο όχημα, εντείνει τα ερωτήματα.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο χωριό Μπόσνεκ.

Επτά εγκαυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα και μπήκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο BTV.

Ο Νικόλοφ τόνισε πως έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ενώ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες των Σκοπίων, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Σύμφωνα με Βουλγάρικα ΜΜΕ το λεωφορείο είχε μπει στην Βουλγαρία από την Τουρκία, και κατευθυνόταν προς τα Σκόπια.  Το δυστύχημα έγινε λίγο μετά αφότου σταμάτησε για να φουλάρει καύσιμα. Όπως αναφέρεται, οι άνθρωποι δε μπόρεσαν να σωθούν γιατί το λεωφορείο είχε ντελαπάρει, και είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών. 

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Στεφάν Γιάνεφ πήγε αμέσως στο σημείο, και αυτό που αντίκρισε ήταν μακάβριο. «Οι εικόνες είναι τρομακτικές. Δε μπορούν να τις αντέξουν πολλοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Άνθρωποι έχουν γίνει κάρβουνο. Πρέπει να ξεκινήσει η αναγνώριση, έναν προς έναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ