Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πρόβα πυρηνικού βομβαρδισμού της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σοβαρότατη αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Μία αποκάλυψη που ισοδυναμεί με άνοιγμα της πόρτας του φρενοκομείου, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή, τουλάχιστον στην ευρωπαΐκή ήπειρο. Εάν μάλιστα σε ένα τέτοιο παρανοϊκό σενάριο εμπλακεί και η Κίνα, τότε θα μιλάμε για ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα αφού κανένα σημείο στον πλανήτη δεν θα μείνει αλώβητο. Συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

«Διαπιστώνουμε σημαντική εντατικοποίηση των ενεργειών της αμερικανικής αεροπορίας με ασκήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Τον τελευταίο μήνα είχαμε περίπου 30 εξόδους προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δηλαδή τριπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο», δήλωσε πριν από λίγο ο Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας Wei Fenghe.

Ο Σόιγκου τόνισε ότι «αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια της άσκησης των αμερικανικών δυνάμεων με το όνομα Global Thunder, 10 «στρατηγικά βομβαρδιστικά» προσομοίωση  χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας, ταυτόχρονα από τη δυτικά και τα ανατολικά σύνορα».

6CC55541 947A 4681 AA37 7C0F560BF85C
Ο ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού´

«Η ελάχιστη απόσταση που τα βομβαρδιστικά προσέγγισαν τα σύνορα μας ήταν 20 χιλιόμετρα», σύμφωνα με τον Σόιγκου.

Ο Ρώσος αξιωματούχος μετά από αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες υποστήριξε ότι  η ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της «αυξανόμενης γεωπολιτικής αναταραχής και του αυξανόμενου αριθμού των συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Έστειλε όμως και ένα μήνυμα με σαφή αποδέκτη τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «Η Κίνα και η Ρωσία είναι στρατηγικοί εταίροι για πολλά χρόνια. Σήμερα, σε συνθήκες αυξανόμενης γεωπολιτικής αναταραχής και αυξανόμενου δυναμικού συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, η ανάπτυξη της αλληλεπίδρασής μας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ