Τριμερής συνάντηση Πούτιν, Αλίεφ και Πασινιάν 26 Νοεμβρίου στο Σότσι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριμερείς συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, που συμπίπτουν με την επέτειο της υπογραφής της τριμερούς δήλωσης, θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου στο Σότσι, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτός από τις τριμερείς διαπραγματεύσεις, θα έχει χωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Ο Πούτιν, ο Πασινιάν και ο Αλίεφ θα περιγράψουν περαιτέρω βήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και την εδραίωση μιας ειρηνικής ζωής στο Καραμπάχ.

«Σχεδιάζεται να εξεταστεί η εφαρμογή των συμφωνιών των ηγετών των τριών χωρών με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020 και 11 Ιανουαρίου 2021, καθώς και να σκιαγραφηθούν περαιτέρω βήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και την εδραίωση μιας ειρηνικής ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα θέματα αποκατάστασης και ανάπτυξης των εμπορικών, οικονομικών και μεταφορικών δεσμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ