Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Ιατρικός Σύλλογος της Νότιας Αφρικής λέει ότι νέα μετάλλαξη προκαλεί «ήπια συμπτώματα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η Angelique Coetzee, πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, είπε ότι η νέα παραλλαγή του B.1.1.529, γνωστή και ως « μετάλλαξη Όμικρον », οδηγεί σε «ήπια ασθένεια χωρίς εμφανή συμπτώματα». σύμφωνα με το Sputnik.

Η Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, είπε ότι η νέα παραλλαγή του B.1.1.529 έχει ως αποτέλεσμα «ήπια συμπτώματα»

Τα κρούσματα παρουσιάζουν ήπια ασθένεια με συμπτώματα πόνο στους μύες και κούραση για μια ή δύο μέρες που δεν αισθάνονται καλά. Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, ορισμένοι νοσηλεύονται επί του παρόντος στο σπίτι», είπε ο Coetzee στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι, τα νοσοκομεία δεν είναι ακόμη υπερφορτωμένα με τους ασθενείς που μεταφέρουν αυτή την μετάλλαξη. Η Coetzee είπε ότι η μετάλλαξη δεν θα επηρεάσει άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα, αλλά η κατάσταση «μπορεί να είναι διαφορετική» για τους μη εμβολιασμένους.

Παρατήρησε επίσης ότι ο ιατρικός σύλλογος εξετάζει το θέμα και ότι θα έχουν εικόνα για αυτήν την μετάλλαξη μόνο μετά από δύο εβδομάδες. «Ναι, είναι μεταδοτικό, αλλά προς το παρόν, ως ιατροί, δεν γνωρίζουμε γιατί προκαλείται τέτοια εκστρατεία, καθώς εξακολουθούμε να το εξετάζουμε. Θα μάθουμε μόνο μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες, καθώς υπάρχουν ορισμένοι ασθενείς και αυτοί είναι νέοι ηλικίας 40 ετών και κάτω», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ