Αν είχε μείνει «κυβέρνηση Άδωνι» μετά το 2015 θα πεθαίναμε στα πεζοδρόμια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, χιλιάδες χειρουργεία αναστέλλονται και το σύστημα υγείας καταρρέει, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε υποτημιτικά και απρεπώς στη γιατρό του νοσοκομείου Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη που δίνει μαζί με τους/τις συναδέλφους της, υπεράνθρωπη μάχη καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η Μ. Αγρογιάννη, στην πρωινή εκπομπή του “Open”, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα με το οξυγόνο, ενώ χρειάζεται να ανοίξουν τα νοσοκομεία, που έκλεισε ως υπουργός Υγείας, ο –επίσης καλεσμένος της εκπομπής- Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτή τη στιγμή λόγω της ποσότητας και της βαρύτητας των περιστατικών στο νοσοκομείο της Νίκαιας έχουμε αρχίσει να έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο. Το λέμε εδώ και 1,5 χρόνο ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων. Πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει πριν από χρόνια, όταν ήταν υπουργός ο κύριος Γεωργιάδης και να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να μπορέσουμε καταρχάς να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των ασθενών», δήλωσε συγκεκριμένα η παθολόγος του ΓΚΝ Νίκαιας.

Η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ήταν πραγματικά εξοργιστική.

«Θυμάστε μία φορά να έχει βγει ένας γιατρός του ΕΣΥ και να πει δεν θέλουμε προσλήψεις; Εγώ δεν θυμάμαι καμία. Αυτό θυμίζει την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα (σ.σ. ο ψευτης βοσκός), όταν το λες συνέχεια δε σε πιστεύουν όταν το χρειάζεσαι. Για να το κλείσουμε, το μήνυμα εδώ δεν είναι κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία. Το μήνυμα εδώ είναι κάντε το εμβόλιο να μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η απάντηση της γιατρού, Μαίρης Αγρογιάννη, ήταν αφοπλιστική.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να λειτουργούνε με όρους πληρότητας. Το νοσοκομείο «Λοιμωδών» για παράδειγμα που είναι δίπλα, είχε κλείσει επειδή η δικαιολογία (από τον Άδωνη Γεωργιάδη συγκεκριμένα) ήταν ότι δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και δεν χρειάζεται, η ίδια η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα. Προφανώς και οι υγειονομικοί ζητάμε προσλήψεις γιατί ποτέ δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις και αυτό είναι εμφανές από την κατάσταση που υπάρχει τώρα. Και αυτό που ζητάμε είναι να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας γιατί δεν γίνεται κάποιοι να θησαυρίζουν, κάποιοι να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις και εδώ πέρα ο κόσμος να πεθαίνει».

Εκεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απέδειξε για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο σε αυτή την τραγωδία.

«Αν ήρθατε να κάνετε στην τηλεόραση ιδεολογική κατήχηση δεν θα με βρείτε σύμφωνο. Τα ιδεολογικά σας να τα λύσετε στα συνδικαλιστικά σας, όχι όταν μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα όπως η πανδημία. Κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε ποτέ. Ηρεμήστε», είπε απευθυνόμενος στη γιατρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ