Διαψεύδουν όσα λέγονται για την μετάλλαξη Όμικρον οι επιστήμονες που την ανακάλυψαν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέγεται Τούλιο ντε Ολιβέιρα, είναι ο κορυφαίος ιολόγος της Νότιας Αφρικής και ο άνθρωπος που μας… σύστησε τη νέα μετάλλαξη του covid-19 στη χώρα του την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος δηλώνει, πλέον, απογοητευμένος για την αντιμετώπιση της ανακοίνωσης του από την παγκόσμια κοινότητα.

«Μερικές φορές τιμωρείται κάποιος επειδή είναι ειλικρινής και έχει γρήγορα αντανακλαστικά», ενώ στο λογαριασμό του στο twitter «καρφίτσωσε» μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι ο κόσμος θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη στη Νότια Αφρική και στην Αφρικανική ήπειρο γενικότερα και να μην κάνει διακρίσεις ή να τις απομονώνει. Παράλληλα καλεί τη διεθνή κοινότητα να τους υποστηρίξει αντί να τους απομονώσει κάνοντας παράλληλα έκκληση στους δισεκατομμυριούχους και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

f 138 1

Ταυτόχρονα απογοητευμένοι δηλώνουν και οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη νέα μετάλλαξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «τιμωρία της χώρας για την ταχύτητα που επέδειξε στο να ανιχνεύει νέες παραλλαγές». Και σημείωσε: «Οι επιτυχίες της επιστήμης πρέπει να επιβραβεύονται κι όχι να τιμωρούνται.»

Το υπουργείο Υγείας με τη σειρά του με αφορμή τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει η μία χώρα μετά την άλλη κάνει λόγο για μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του ΠΟΥ.

«Πιστεύουμε ότι ορισμένες κυβερνήσεις βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους για να αντιμετωπίσουν αυτό που σήμερα είναι παγκόσμιο πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Τζο Φάαχλα.

Στη Νότια Αφρική το 23,8% είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσό χαμηλό σε σχέση με τον μέσο όρο του παγκόσμιου πληθυσμού που φθάνει το 58%, αλλά αισθητά υψηλότερο από το μέσο όρο της Αφρικανικής Ηπείρου.

Τα προβλήματα στην απροθυμία των κατοίκων να εμβολιαστούν, ενώ είναι δωρεάν, εντοπίζονται κυρίως σε θρησκευτικές προκαταλήψεις. Το Σάββατο έγινε προγραμματισμένη συνάντηση των υπευθύνων όλων των θρησκειών και θρησκευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη χώρα για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Στη γειτονική Μποτσουάνα σύγχυση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το οποίο ανέφερε ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης ήταν ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ!

Ξεκάθαρη τοποθέτηση και από την πρόεδρο της επιστημονικής κοινότητας που ανακάλυψε τη νέα μετάλλαξη

Διαψεύδει όλους τους τρομολάγνους και τις τοποθετήσεις πανικού αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Νοτίου Αφρικής, Αντζελίκ Κέντζι.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της χώρας που ανακάλυψε την μετάλλαξη Όμικρον, τα συμπτώματα της είναι εξαιρετικά ήπια. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά είπε, ούτε ένας φορέας της συγκεκριμένης μετάλλαξης, δε χρειάστηκε νοσηλεία!

91D22691 147B 4AC7 B9F1 74FDCD37503D
Ούτε ένας φορέας της νέας μετάλλαξης δεν έχει νοσηλευθεί!

Το ερώτημα λοιπόν είναι βάσει ποιων στοιχείων καλλιεργείται αυτός ο παγκόσμιος τρόμος, όταν οι γιατροί και οι επιστήμονες που πρώτοι ήρθαν σε επαφή με την μετάλλαξη Όμικρον, δεν έχουν διαπιστώσει αυξημένη θνησιμότητα ή έστω βαρύτερα συμπτώματα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ