Η λύση στο προσφυγικό είναι εξαιρετικά απλή, αλλά δεν την θέλει κανείς απατεώνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλος ο κόσμος τα δύο τελευταία περίπου χρόνια έκπληκτος παρακολουθεί καθημερινά και πολλαπλά σε όλα τα δελτία ειδήσεων το εκούσιο δράμα, ξανά, εθελοντικό δράμα,αφού περί δράματος πρόκειται, προσφύγων αλλά και μεταναστών προερχομένων κυρίως από χώρες του ριζοσπαστικού Ισλάμ να απαιτούν διευκόλυνση εισβολής τους …….εκεί που οι ίδιοι ετσιθελικά επέλεξαν να εισβάλουν.

Οι δε συνωστισμοί τους σε μεθορίους του διάβα τους οπού πρέπει να διασχίσουν και τους απαγορεύεται η προσπέλαση, είναι βασικό προβαλλόμενο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων διεθνώς. Το ότι οι εικόνες που συνοδεύουν τα κείμενα παρουσιάζουν, κυρίως εστιάζοντας τα μεταξύ των προσφύγων μικρά παιδιά, χωρίς να εικονίζεται ο πιο πίσω συφερτός των νταγλαράδων προκαλεί εύλογες απορίες. Είναι από τις φορές που οι πραγματικοί πρόσφυγες χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες παράνομων μεταναστών, από χώρες όπου μάλιστα τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται βάναυσα.

Μία από αυτές είναι το διατί ντε καί καλά πρέπει να περάσουν όλοι. Δεν μπορούν να διαχωρίστούν οι πολύ λίγες οικογένειες των προσφύγων, από τούς χιλιάδες «μοναχικούς καβαλάρηδες» οποίοι συγχρωτίζονται μαζί;

Οι δε χώρες προορισμού τους όπως οι ίδιοι δηλώνουν γιατί να μην διαμηνύουν άν τους θέλουν ή όχι, πράγμα που πολύ θα βοηθούσε τις ενδιάμεσες χώρες να πράξουν αναλόγως. Αυτό το ή όλοι ή τίποτα,………μόνον υπόνοιες προκαλεί. Υπόνοιες ότι οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται, εκδιώκονται και έπειτα χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες εγκληματικών οργανώσεων που αποκομίζουν δισεκατομμύρια από το εμπόριο ανθρώπων.

Η δε άλλη διάσταση της παράνομης μετανάστευσης που αναμφίβολα συμβάλλει στην αύξηση/έξαρση της εγκληματικότητας στις χώρες υποδοχής/εγκατάστασης αλλά και διέλευσης γιατί αποσιωπάται από τα στόματα επισήμων;

Επισήμων οποίοι κομπάζουν ανακοινώνοντας πόσους διέσωσαν από την θάλασσα, χωρίς να τους επιστρέφουν εκεί από όπου απέπλευσαν;Αυτό δέν είναι ενθάρρυνση να δια πλεύσουν επιβιβασμένοι σε ανθρωποπνίχτρες, και θα διασωθούν όσοι οι τυχεροί;
Όλος ο κόσμος το βλέπει το ζει και απορεί. Τι άλλο να κάνει;

Όλα αυτά φυσικά θα είχαν επιλυθεί εάν στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, υπήρχαν διπλωματικές αποστολές των χωρών, οι οποίοι θα φρόντιζαν για την άμεση απομάκρυνση όσων πραγματικά χρήζουν βοήθειας, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Χωρίς να πνίγονται, χωρίς να βιάζονται, χωρίς να εκβιάζονται, χωρίς να δολοφονούνται από τους δουλέμπορους.

Έτσι όμως οι εγκληματικές οργανώσεις θα έχανα δισεκατομμύρια. Επίσης η ΜΚΟ των επαγγελματιών ανθρωπιστών πάλι θα έχαναν δισεκατομμύρια. Τι είναι άλλωστε οι ανθρώπινες ζωές, μπροστά στα μαύρα και άσπρα δισεκατομμύρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ