Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε μπροστά στη Βουλή ότι είναι ανήθικος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο δρόμους έχει η ζωή εδώ. Ο ένας ο εύκολος δρόμος για την κυβέρνηση- θα ήταν να πει: πρόβλημά τους. Δεν εμβολιάζονται. Κάποιοι από αυτούς, αρκετοί προφανώς, θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αρκετές χιλιάδες από αυτούς για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αφού θα πεθάνουν γιατί δεν εμβολιάζονται, ας πεθάνουν. Αρκεί εμείς να μην χάσουμε ψήφους.

Αυτή είναι προφανώς η πολιτικά εύκολη οδός, αλλά και η απολύτως ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός, όμως, αυτή που επέλεξε ο κύριος πρωθυπουργός. Να πει: θα γίνω προσωρινά δυσάρεστος, προφανώς θα γίνω, αλλά θα ξέρω ότι έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, θα έχω σώσει χιλιάδες οικογένειες από το πένθος και θα έχω σώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από μία ανυπέρβλητη πίεση που προκαλεί πλέον αυτή η πανδημία και η επιμονή των ανθρώπων ιδιαίτερα αυτής της ηλικιακής ομάδος να μην εμβολιάζεται.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν 21 Οκτωβρίου, όταν ο Γεωργιάδης έκανε τις αισχρές δηλώσεις που σήμερα χαρακτηρίζει ανήθικες: «Προσωπικά, κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα! Πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται. Όποιος εμβολιαστεί! Τέρμα! Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο! Κουράστηκα! Δεν υπάρχει, να κάνει το κράτος, κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα. Τα έχει κάνει όλα!» είχε δηλώσει ανερυθρίαστα.

Μόλις ένα μήνα μετά, ο ίδιος παραδέχεται από το βήμα της Βουλής ότι οι δηλώσεις του ήταν ανήθικες… 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ