Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Νέα ψυχρολουσία για την Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Mohamed bin Zayed Al Nahyan, διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, εξέτασαν τις προοπτικές επιτάχυνσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την προώθηση των αναπτυξιακών μοχλών στα δύο έθνη.

Αυτά συζητήθηκαν σε τηλεφώνημα που έλαβε ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ από τον Τούρκο ηγέτη, κατά τη διάρκεια του οποίου ο τελευταίος τον συνεχάρη για την 50ή επέτειο των ΗΑΕ, ευχόμενος στα Εμιράτα συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τα ειλικρινή του συναισθήματα, ευχόμενος στην Τουρκία συνεχή πρόοδο, ευημερία και σταθερότητα.

Mohamed bin Zayed receives phone call from Turkish president1

Υ.Γ

Mohamed bin Zayed receives phone call from Turkish president

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η είδηση για την συγκεκριμένη συνομιλία δεν προβάλλεται μόνο από τα τούρκικα μέσα, αλλά και από τα αραβικά.

Είναι το δεύτερο χτύπημα που δέχεται η Ελλάδα από τα Εμιράτα. Φαίνεται πλέον ότι οι σχέσεις των δύο μέχρι πρότινος ορκισμένων εχθρών αποκαθίστανται ραγδαία και το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την αμυντική συμφωνία που έχουν υπογράψει οι άραβες με την Ελλάδα. Αμυντική συμφωνία η οποία φυσικά ως στόχο είχε την κοινή άμυνα απέναντι στην τουρκική απειλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ