Καπραβέλος κόλαφος κατά Μητσοτάκη: “Εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία απολύτως τύχη ο ασθενής”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος στο Kontra News News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη, με αφορμή της σημερινής κόντρα τους Πρωθυπουργού με τον Παύλο Πολάκη στην Βουλή (βίντεο), όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως είτε νοσηλεύεσαι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ,είτε διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο είναι το ίδιο πράγμα έδωσε μια απάντηση κόλαφο.

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Βουλή “υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη”

Η απάντηση – κόλαφος του κ. Καπραβέλου: 

Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον δεν είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως! Γι αυτό και στο νοσοκομείο μας είναι μια προσωρινή λύση, διαρκεί ένα με δυο 24ωρα, και προς Θεού, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να τον απορροφήσουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας”

“Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες” επισήμανε, ενώ στην ερώτηση του Γιώργου Μελιγγώνη αν υπάρχει χρονικό όριο να χάσει την μάχη με την ζωή ο ασθενής απάντησε “από την πρώτη ώρα κ. Μελιγγώνη, διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας” και κατέληξε “εάν τους αφήναμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το Υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζώες.”

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο προστασίας ενώ με την μετάλλαξη δέλτα κατά το 4ο τέταρτο έχει αυξηθεί η θνητότητα, λόγω της μεταδοτικότητας αλλά και γιατί λόγω της παραπληροφόρησης πολλοί ασθενείς επισκέπτονται καθυστερημένα τα νοσοκομεία.

Επίσης ανέφερε το χαρακτηριστικό περιστατικό που κόρη ασθενούς που φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του είπε “και τι δεν θα δινα, ολόκληρη την περιουσία μας να γυρίσω το χρόνο πίσω για να κάνει η μητέρα μου το εμβόλιο”

Ως προς τα μέτρα, ζήτησε πιο σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που όπως υπενθήμισε έχει ζητήσει από το καλοκαίρι, τα οποία θα εφαρμοστούν στα σχολεία ακόμη και στα super market

Ως προς τις έγκυες, με αφορμή την Παρθένα Κουτμερίδου που έχασε την ζωής επειδή φοβήθηκε να εμβολιαστεί λόγω εγκυμοσύνης ο κ. Καπραβέλος είπε ότι “από την στιγμή που έχουν δημοσιευτεί εδώ και μήνες τα αποτελέσματα, ότι (το εμβόλιο) δεν επηρεάζει, ούτε το έμβρυο επηρεάζει, ούτε την γυναικά, αλλά την προστατεύει και ειδικά στο 3ο μήνα της κύησης που είναι πολύ ευάλωτες οι γυναίκες”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ