Μετά το δώρο των 150 ευρώ, το πρόστιμο των 100 ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«…Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
Είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα

Και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
Στο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα…»

Στον Β’ Πόλεμο οι Γερμανοί υποχρέωναν τους Εβραίους να ράψουν στο παλτό τους ένα κίτρινο τρίγωνο, ενδεικτικό της περιθωριοποίησης, της απομόνωσης και της επακόλουθης εκτέλεσης.

Μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρέωσε τους κτηνοτρόφους να βάζουν ένα κίτρινο σκουλαρίκι στα αυτιά των ζώων που προορίζονται για σφαγή.

Πρόσφατα υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, στα οποία γινόταν λόγος για ένα βραχιόλι με barcode, που θα φορούσαν οι εμβολιασμένοι έναντι του covid19. Γιατί; Για να ξεχωρίζουν; Από ποιους και για ποιο λόγο;

Από προχθές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια νέα απόφαση, που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών και επιβολή προστίμου σε όσους αρνηθούν.

Την ίδια ώρα, Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία έχουν ορίσει υψηλόβαθμους στρατιωτικούς στην διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid19. Ότι τι; Αφού ο ιός κατέβαλε γιατρούς και νοσηλευτές, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι ανθεκτικός και δεν υποκύπτει σε φάρμακα και εμβόλια, αφού άρχισε τα κόλπα με τις μεταλλάξεις, εκπονήθηκε κάποιο σχέδιο για βομβαρδισμό του;

Και όλα αυτά που μας έλεγαν, από τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του ιού, περί «ανοσίας της αγέλης» τι έγιναν; Καθώς φαίνεται χάθηκαν μέσα σε αντιφάσεις, παλινωδίες, ψέματα και δηλώσεις «ειδικών» από το βήμα διάφορων και αδιάφορων τηλεοπτικών εκπομπών.
Ξεκινήσαμε με μία δόση εμβολίου που πολύ σύντομα έγινε δεύτερη, για να ακολουθήσει και μία τρίτη αναμνηστική δόση, επειδή πολλοί από εμάς φαίνεται πως είχαν την τάση να ξεχάσουν πως ήταν οι προηγούμενες δύο.

Λογικά θα ακολουθήσει τέταρτη δόση, πέμπτη και εικοστή ένατη. Και αναρωτιέμαι, υπάρχει κάπου ένα ταβάνι στις δόσεις ή έχουμε εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο δόσεων, που θα ξεπεράσουν και τις δόσεις στεγαστικού δανείου;

Και με τους ανθρώπους εκείνους που έχουν βιώσει παρενέργειες από τα εμβόλια τι θα γίνει; Προβλέπεται κάποια μορφή δικαίωσης, υπάρχει κάποια μέριμνα ή συγκαταλέγονται απλώς στις παράπλευρες απώλειες ενός παγκοσμίου πειράματος;

Και για να μην παρεξηγηθώ, οφείλω να πω ότι δεν ανήκω στους αρνητές του ιού, ούτε στους αρνητές των εμβολίων, ούτε σε κάποιου άλλου είδους αρνητές. Ανήκω όμως σε εκείνους που έχουν διαπιστώσει πως μαζί με τις μεταλλάξεις του ιού βλέπουμε και μεταλλάξεις των δικαιωμάτων μας. Βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μία ναζιστικού τύπου προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως απόβλητοι. Εμβολιασμένοι αποκαλούν τους ανεμβολίαστους ψεκασμένους και φασίστες, οι ανεμβολίαστοι επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς στους εμβολιασμένους, σερβιτόροι και υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων έχουν υποκαταστήσει την αστυνομία, διενεργώντας ελέγχους στα στοιχεία των πολιτών, στο πλαίσιο ενός άτυπου εμφυλίου πολέμου, όπου έχει υποχωρήσει η λογική και έχει χαθεί κάθε μέτρο.

Ευκαιρίας δοθείσης όλοι ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς, αλλά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν ποιος ευθύνεται για το εξαθλιωμένο Ε.Σ.Υ., για τις ΜΕΘ που δεν δημιουργήθηκαν, για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων (εμβολιασμένων και μη), για τα τεστ που είναι κατάλληλα και απαραίτητα για την συνέχιση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας αλλά ανεπαρκή για την κοινωνική μας ζωή. Κανείς πλέον δεν υπερασπίζει το δικαίωμά του να βάλει ή να μην βάλει κάποιο φάρμακο στο σώμα του.

Κανείς δεν διαμαρτύρεται για την φίμωση της άλλης άποψης. Κανείς δεν αντιδρά στην κοινωνική αποστασιοποίηση και στην επιβολή περιορισμών και προστίμων. Όλοι έχουμε πειστεί ότι οφείλουμε, ότι πρέπει, ότι δεν δικαιούμαστε.

Ας καθήσουμε λοιπόν στα αυγά μας. Ας ράψουμε ένα κίτρινο τρίγωνο στο παλτό μας. Ας φορέσουμε το βραχιόλι με το barcode. Ποιος ξέρει; Αν είμαστε τυχεροί μπορεί με τον καιρό να αλλάξει και να μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη σιδερένια μπάλα, που θα την δέσουν στο πόδι μας για να πετύχουν το (απαγορευμένο για τα ζώα, όχι όμως και για τους ανθρώπους) παστούρωμα.

Δήμητρα Παναγοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ