Αιγυπτιακά συστήματα αντι-drone-Εδώ στην Ελλάδα όλα καλά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια αιγυπτιακή εταιρεία παρουσίασε το σύστημα αντι-drone DJ-400, το οποίο αντιμετωπίζει τα μίνι και μικρο-UAV από απόσταση έως και 4 χιλιομέτρων.

Ο Αραβικός Οργανισμός Βιομηχανοποίησης έδειξε την τοπικά παραγόμενη τεχνολογία του κατά τη διάρκεια της έκθεσης Egypt Defense Expo (EDEX) , η οποία διεξήχθη από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκ.

Το DJ-400 μπλοκάρει σήματα που σχετίζονται με τον τηλεχειρισμό του drone, τις μεταφορές δεδομένων και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης. Χρησιμοποιεί έναν ψηφιακό δέκτη και ενισχυτές ισχύος …

Δοκιμασμένο στην Αίγυπτο, το DJ-400 αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με τον στρατό της χώρας. Δεν ήταν διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία ή το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

«Η σημασία αυτού του συστήματος είναι η σπονδυλωτότητά του, που επιτρέπει οποιαδήποτε διαμόρφωση του συστήματος για τομεακή ή πανκατευθυντική προστασία από επιθέσεις σμήνους drone. Επίσης, έχει διάφορες διαμορφώσεις: Μπορεί να λειτουργήσει είτε σταθερό είτε με δυνατότητα ανάπτυξης», είπε στο Defense News ο Μοχάμεντ αλ-Κενάνι, ο οποίος ηγείται της μονάδας στρατιωτικών μελετών στο Αραβικό Φόρουμ για την Ανάλυση Ιρανικών Πολιτικών που εδρεύει στο Κάιρο.

Οι ζώνες συχνοτήτων ζεύξης δεδομένων που καλύπτονται από το σύστημα περιλαμβάνουν 400, 900, 1.200, 1.570, 2.400 και 5.800 megahertz.

Η Benha Electronics έκανε επίσης το ντεμπούτο της στο σύστημα αντι-drone, UAVSUB, κατά τη διάρκεια του EDEX. Η εταιρεία εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου.

«Αυτό το σύστημα θα είναι σε λειτουργία σύντομα με τις ένοπλες δυνάμεις και δοκιμάστηκε με επιτυχία», είπε ο al-Kenany.

Το UAVSUB έχει δύο διαμορφώσεις: το G0A, το οποίο έχει εμβέλεια 5 χιλιομέτρων και το G0B, το οποίο έχει εμβέλεια 30 χιλιομέτρων. Αυτό το σύστημα καταστέλλει τα σήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία mini- και micro-UAV, προκαλώντας δυσλειτουργία του αεροσκάφους.

Αυτό το σύστημα soft-kill είναι εξοπλισμένο με ελικοειδή κεραία και τεχνικές σταθερής συχνότητας για τη διασφάλιση της ποιότητας καταστολής σήματος, με μέγιστη ισχύ εξόδου 1.030 Watt.

Ο Αλ-Κενάνι, ο οποίος παρευρέθηκε στο EDEX φέτος, είπε ότι τα αιγυπτιακά συστήματα αντι-drone τράβηξαν την προσοχή πολλών αντιπροσωπειών στην έκθεση, ιδιαίτερα εκείνης της Σαουδικής Αραβίας.

defensenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ