Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Ο ΠΟΥ εξευτελίζει όσους διαδίδουν τερατολογίες για την Μετάλλαξη Όμικρον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού μπορεί να έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία παγκοσμίως, ωστόσο ο ΠΟΥ ανακοίνωσε μια θετική είδηση.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου δεν είχε καταγραφεί κανένας θάνατος σε ολόκληρο τον κόσμο που να οφείλεται στη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Παρόλα αυτά, τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται καθώς μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί σε τουλάχιστον 38 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Και παρόλο που γνωρίζουμε ελάχιστα για τη νέα μετάλλαξη ο ΠΟΥ έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για το προφίλ των ασθενών που έχουν μολυνθεί από την Όμικρον.

«Οι πρώτες αναφορές για την Όμικρον ήρθαν από φοιτητές Πανεπιστημίου. Αυτοί είναι νεότεροι άνθρωποι και φαίνεται να έχουν πιο ήπια λοίμωξη», σημείωσε η επιστημονική σύμβουλος του ΠΟΥ, Μαρία Κερκοβέ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικλ Ράιαν προειδοποίησε πως χρειάζεται χρόνος για να προσδιοριστεί πόσο μολυσματική είναι η μετάλλαξη Όμικρον ωστόσο τόνισε πως «θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι».

Τέλος, ο Άντονι Φάουτσι, επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, επισήμανε πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση του εμβολίου και για τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Με την τρίτη δόση, ουδετεροποιείς τα αντισώματα ενάντια σε όλα τα στελέχη. Αυτό επίσης ενισχύει τη μνήμη των κυττάρων Β και T το οποίο δείχνει εμφανώς πως η ενισχυτική δόση δίνει προστασία από όλα τα στελέχη αν κι ακόμα δεν το έχουμε αποδείξει», σημείωσε ο Φάουτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ