Μυίης θάρσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς.

Διαμαρτύρονται ο νεοσουλτάνος Ερντογάν και ο πραιτωριανός του δοτός Πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ των κατεχομένων, για κακόβουλο εμπρησμοτζαμιού από «Ελληνοκύπριο», ο οποίος τελικά ήταν μουσουλμάνος Σύρος πρόσφυγας …!!! Και τα χτένια έσπασαν και την χτένα, οι ολετήρες του Ελληνισμού, που ούτε στην Ελληνική Μικρά Ασία, ούτε στην κατεχόμενη Β. Κύπρο δεν άφησαν τίποτα Ελληνικό και Χριστιανικό όρθιο. ΤΙΠΟΤΑ!

Αντί να βογκάει ο γάιδαρος βογκάει ο καβαλάρης ή αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης….

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά.

Όποιος ξεχνά σκόπιμα τα δικά του κακά σφάλματα και αμαρτίες αποθρασύνεται. Δημόκριτος, 

Ομιλούν και πράττουν αλά Γκαίμπελ, οι δόλιοι Τούρκοι κατακτητές της Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. ΑΥΤΟΙ που είναι υπεύθυνοι για την δολοφονία 5000 αμάχων (1619 αγνοούμενοι), για τον εκτοπισμό 350000 γηγενών Ε/Κ από τις πατρογονικές τους εστίες, για τον εγκλωβισμό 30000 αμάχων, για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους και βασανισμούς 800 ομήρων Ε/Κ γυναικών, για τη παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής επικράτειας, για την σύληση και λεηλασία 550 εκκλησιών, για την κλοπή και λαθρεμπορία ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών, αγίων εικόνων, και σκευών, για την ισοπέδωση ιερών και οσίων. Για την κλοπή όλου του οικιακού εξοπλισμού και τιμαλφών των Ελληνοκυπριακών σπιτιών, μουσείων, θησαυροφυλακίων και γενικά ότι τους ήταν πολύτιμο. Τίποτα όρθιο δεν άφησαν ως βάρβαροι στην κατεχόμενη Κύπρο.

Διαβάστε πιο κάτω  τις θρασύτατες αντιδράσεις τους για δήθεν κακόβολη φωτιά, που έβαλαν Ελληνοκύπριοι …. Που τελικά απεδείχθη ότι όντως ήταν κακόβουλη μεν, αλλά δε, η  πράξη αυτή  από ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΣΥΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ έγινε, ο οποίος σαν άπορος (;), ζήτησε να κοιμηθεί εντός του περιβόλου ή εντός του τζαμιού, αλλά ο ιμάμης τον εκδίωξε με αποτέλεσμα αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά του Ιμάμη να οδηγήσει τον ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ πρόσφυγα σε εκδικητική πράξη, η οποία ελάχιστες ζημιές προκάλεσε. Επειδή κατοικώ στην Λάρνακα, μετά το επεισόδιο πέρασα από το τζαμί, το οποίο είναι σε αρίστη κατάσταση, αφού το συντηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία και το μόνο που διαπίστωσα ήταν μερικές καπνίλες στην είσοδο του τεμένους.

(Σημειώνεται ότι σήμερα συνελήφθη ο εμπρηστής Σύρος Μουσουλμάνος και κατόπιν γνωμάτευσης ψυχιάτρων οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο….)

2Q==

Στο δια ταύτα:

ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΛEΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ 550 ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΣΥΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ή ΜΕΤΑΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΤΕΜΕΝΗ ή ΣΤΑΥΛΟΥΣ ή ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ…. ΟΣΑ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΌΜΕΝΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ή ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Τ/Κ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ……

Z

Τεκές Χαλά Σουλτάνας:  Το Χαλά Σουλτάν Τεκκέ είναι μουσουλμανικό τέμενος που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τη Λάρνακα. Χτίστηκε το 1787 για να ανακατασκευαστεί το 1816 προς τιμή της Ουμ Χαράμ. Το τέμενος είναι από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας της μουσουλμανικής θρησκείας, αναφέρεται τέταρτο μετά τα τεμένη της Μέκκας, της Μεδίνας και του Αλ Ακσιά στην Ιερουσαλήμ. ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

2Q==

Τέμενος ΟμεριέΤο Τέμενος Ομεριέ βρίσκεται στη Λευκωσία, κοντά στην Αρχιεπισκοπή. Στη θέση της παλαιάς μονής των Αυγουστινιανών, της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας, όπως αναφέρει ο Ντε Μας Λατρί βασιζόμενος σε δυο ταφόπετρες με ονόματα μοναχών του Τάγματος των Αυγουστινιανών. Οι ταφόπετρες αυτές βρίσκονταν στο πάτωμα του τεμένους μέχρι το 1940. Σύμφωνα με το θρύλο ο Χαλίφης Ομάρ επισκέφθηκε τη Λευκωσία στο δρόμο του από τη Δαμασκό προς την Αίγυπτο όπου βρέθηκε στην βεράντα ενός κατεστραμμένου ναού. Ο Μουσταφά το 1570, προχώρησε στην αναγνώριση της Αυγουστιανής εκκλησίας, με την συγκατάθεση του Ομάρ, και το τζαμί στη συνέχεια αποκαλείται “Ομεριέ“. ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

2Q==

Τζαμί Κεμι Κεμπίρ στη Λεμεσό:  Το Τζαμί Κεπίρ βρίσκεται στην παλιά τουρκική συνοικία στη Λεμεσό. Κτίστηκε τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται σε λειτουργία ακόμη και σήμερα (2018), καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μέρη λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Πρόσφατες ανασκαφές στα ανατολικά του τζαμιού αποκάλυψαν επίσης τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του καθεδρικού ναού του 10ου αιώνα της Αγίας Αικατερίνης. ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Z

Τζαμί ΧρυσοχούςΤο τζαμί στο χωριό της Χρυσοχούς και είναι μια παλιά βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο. ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΑ…

Αντιδράσεις λοιπόν στα κατεχόμενα για περιστατικό σε τζαμί της Λάρνακας – Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS, 06/12/2021.

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα επεισόδιο που σημειώθηκε προ ημερών στο τζαμί της Λάρνακας. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα χθες με σχόλιο του Ισμαήλ Μπεντέρ , «διευθυντή» του «ιδρύματος βακουφίων», ο οποίος σχολιάζοντας ανάρτηση του Διαθρησκευτικού Διαλόγου της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο (RTCYPP) με φωτογραφίες από το τζαμί, υποστήριξε ότι η «ε/κ αστυνομία» δεν κάνει βήματα για την εξιχνίαση της υπόθεσης επειδή η ζημιά που προκλήθηκε είναι πολύ μικρή.

Εξάλλου, και ο ιμάμης του τζαμιού, Σιακίρ Αλεμντάρ ανέφερε ότι οι χριστιανοί εξέφρασαν την στήριξή τους για τα όσα συνέβησαν, ωστόσο, ο κ. Μπεντέρδήλωσε «τι κρίμα που αυτές οι επιθέσεις συνεχίζονται εδώ και χρόνια και δεν γίνεται τίποτε για τέτοιες ενέργειες που είναι γεμάτες μίσος».

«Καταδικάζω έντονα το γεγονός ότι ενώ συνεχίζονται οι εκκλήσεις μας για διάλογο με την ε/κ πλευρά με στόχο μια συμφωνία στο Κυπριακό, επιθυμείται το γκρέμισμα του μεγάλο τζαμιού στη Λάρνακα, βάζοντας σε αυτό φωτιά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις στα τζαμιά μας, ενώ συνεχίζεται ο εξοπλισμός της ε/κ διοίκησης και οι δραστηριότητες και οι προκλήσεις της με στόχο την κλιμάκωση της έντασης στην ΑνατολικήΜεσόγειο», υποστήριξε.

Ενώ συνεχίζουν, όπως ανέφερε, οι επιθέσεις σε ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά τ/κ μνημεία στην «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – η έκκλησή του προς την ε/κ πλευρά είναι «να μην οργανώνονται και υποστηρίζονται τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, να υπάρχει σεβασμός τους θρησκευτικούς και ιερούς μας τόπους, να αποτρέπονται επιθέσεις και να συλλαμβάνονται οι υπεύθυνοι το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μας».

Οι επιθέσεις στις ιερές μας αξίες είναι στη δική μας κουλτούρα πολύ βαρύέγκλημα, ανέφερε σε δική του γραπτή δήλωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στο τζαμί της Λάρνακας, ο «πρωθυπουργός», Φαίζ Σουτζιούογλου. Σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι εκκλήσεις για διάλογο στο Κυπριακό, αυτού του είδους οι επιθέσεις, απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους δυο «λαούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Σουτζιούογλου υποστηρίζει ότι  η επίθεση στο τζαμί στη Λάρνακα έγινε μόνο λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, ο οποίος έστειλε μηνύματα ειρήνης «τα οποία δυστυχώς δεν εισακούστηκαν»..

Την επίθεση καταδίκασε και ο εταίρος στην «κυβέρνηση», «υπουργόςτουρισμού», Φικρί Ατάογλου λέγοντας ότι προστίθεται άλλη μια νέα πράξηστις ρατσιστικές επιθέσεις των Ε/κ». Η «ε/κ διοίκηση» θα πρέπει άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να συλλάβει τους δράστες στο πλαίσιο της ευθύνης της να προστατεύει τους τόμους θρησκευτικής λατρείας, είπε.

Λυπηρή η επίθεση στο τζαμί της Λάρνακας, αναφέρει ανακοίνωση και του «ΥΠΕΞ» προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν αποτρεπτικά μέτρα κατά των επιθέσεων σε χώρους Τουρκικής θρησκευτικής λατρείας.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην είσοδο του Μεγάλου Τζαμιού στη Λάρνακα έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας. Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεσηαυτή, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου δήλωσε σήμερα πως η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 2 Δεκεμβρίου. Υπήρξαν, όπως είπε, δύο εστίες φωτιάς στις ξύλινες πόρτες του τεμένους στην επαρχία Λάρνακας. Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και από τις εξετάσεις που έγιναν εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 27 ετών από τρίτη χώρα, το οποίο συνελήφθηκε.

ΚΥΠΕ

Σημειώνεται ότι το μέλος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

              2Q==

Και ίδετε, Χριστιανικές εκκλησίες και Μοναστήρια στην κατεχόμενη από βαρβάρους Ελληνικής Κύπρου. Καμαρώστε τις επαίσχυντες πράξεις και μαύρες μέρες τους….

O δοτός “πρωθυπουργός” στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ «κάλεσε» την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει την άνοδο κινήματος κατά του Ισλάμ, που όπως ανέφερε, υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές.

Σημ: Ενώ εσείς κανένα κίνημα δεν έχετε στα κατεχόμενα… Ούτε γκρίζους λύκους, ούτε φασίστες ισλαμιστές… Τι να τους κάνετε; Το βάρβαρο έργο σας ολοκληρώθηκε…. Δεν αφήσατε τίποτα Χριστιανικό και Ελληνικό όρθιο….. στην κατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. Κύπρο…..

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ…. ΣΥΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…

Z

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ… ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ…. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ……

Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Κατεχόμενα.

2Q==

Κατεχόμενο μοναστήρι Αποστόλου Ανδρέα. Οι τουρκικές σημαίες Τουρκίας και ψευδοκράτους το μολύνουν σήμερα.

9k=

Η σκλαβωμένη μονή Αποστόλου Βαρνάβα.

Z9k=Z

9k=2Q==2Q==

2Q==Z2Q==

2Q==Z9k=

9k=2Q==Z

Ναοί στα κατεχόμενα – ΚΥΠΡΟΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ – Google

https://sites.google.com › sitenaoi-s…

Σε μουσουλμανικά τεμένη μετατράπηκαν 82 εκκλησιές στα …

http://www.diakonima.gr › 2009/06/23

Η Σύληση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κατεχόμενη …

http://www.mcw.gov.cy › DA.nsf › All

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ – olympia

https://www.olympia.gr › elladakat

Απόσεισέ τους Πενταδάκτυλε…Κώστας Μόντης,«Στιγμές της Εισβολής»

 

Είναι δύσκολο να πιστέψω πως μας τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας, είναι δύσκολο να πιστέψω πως μας τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας. Πικρή θάλασσα της Κερύνειας που πρέπει να αποσύρουμε πια τους στίχους που σου γράψαμε. Σκέψου να μας γίνει βραχνάς η οροσειρά της Κερύνειας σκέψου να την κοιτάμε με τρόμο, σκέψου να την υποψιαζόμαστε, σκέψου να τη μισάμε! Ανασήκωσε την πλάτη κι απόσεισέ τους Πενταδάκτυλέ μου, ανασήκωσε την πλάτη κι απόσεισέ τους βαρβάρους.

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ