Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών θυμάτων του DrKontos «Μου έφαγες το κορίτσι» φώναξε μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκάρει το ξέσπασμα μάνας που έχασε την 35χρονη καρκινοπαθή κόρη της, καθώς εμπιστεύτηκε τον ψευτογιατρό.

«Ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου! Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» φώναξε η γυναίκα με την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μόλις είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση ασθενούς που νόσησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και ακολούθησε τη θεραπεία του «Dr Kontos».

«Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Την μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», κατέθεσε η μάρτυρας σοκάροντας το ακροατήριο.

Όπως είπε η μάρτυρας, τον είχε γνωρίσει από μια φίλη της η οποία, επίσης, νόσησε από καρκίνο και πέθανε ακολουθώντας τις οδηγίες του.

Η γυναίκα κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος της είπε να μην ξεκινήσει χημειοθεραπείες αλλά να ακολουθήσει τη δική του θεραπεία, με 51 βότανα από το Πήλιο, 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισίνης.

Της είχε υποσχεθεί πως η «θεραπεία του θα διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα».

Η μάρτυρας περιγράφει όταν ο ψευτογιατρός της έκανε ένεση:

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισίνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισινίνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως».

Όμως λίγο αργότερα, μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες.

«Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» κατέθεσε η ασθενής.

Ακόμα και τότε ο Dr Kontos επέμεινε.

«Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο. Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του.

…Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις», κατήγγειλε η μάρτυρας.

«Εκμεταλλεύτηκε την θρησκεία – Ήρθε σπίτι με μεγάλο σταυρό»

Σε άλλο σημείο τόνισε πως ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την Εκκλησία.

«Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ», κατέθεσε.

Εξερχόμενη από την δικαστική αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Ο συνήγορος της μάρτυρος Στέλιος Σούρλας συμπλήρωσε:

«Αυτά τα οποία η μάρτυρας είπε ήταν με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του σήμερα θα ήταν πεθαμένη».

«Αντίκρυσα το δολοφόνο του παιδιού μου»

Συγκλονιστική ήταν στις δηλώσεις της και η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που πέθανε ακολουθώντας τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού.

«Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι» δήλωσε κλαίγοντας η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς η οποία του επιτέθηκε φραστικά κατά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Πώς έπεισαν κόρη καρκινοπαθούς μοναχές στο Πήλιο

Νωρίτερα είχε καταθέσει δικηγόρος, κόρη καρκινοπαθούς που, επίσης, έχασε τη ζωή του ακολουθώντας τη θεραπεία του Dr Kontos.

Ο πατέρας της είχε διαγνωστεί το 2012 με καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες μέχρι το 2016.

Τότε έμαθε για τον «κύριο Νικόλαο Κόντο» στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους.

Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός.

Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός.

Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού», περιέγραψε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

«Σταδιακά μου έλεγε ότι δήθεν είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή.

Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία.

Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα», κατέθεσε η μάρτυρας.

Όμως η «θεραπεία» αποδείχθηκε μαρτυρική για τον καρκινοπαθή πατέρα της. «Άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική», ανέφερε μιλώντας για τα μαντζούνια που είχε «συνταγογραφήσει» ο ψευτογιατρός.

«Έλεγα στον κατηγορούμενο ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός…», συμπλήρωσε η δικηγόρος-κόρη του καρκινοπαθούς που τελικά έχασε τη ζωή του.

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση…

Η μάρτυρας κατήγγειλε πως πλήρωσε τον κατηγορούμενο με μετρητά και επιταγές για βότανα και ενέσεις αρτεμισίνης για τις οποίες ο Dr Kontos «έλεγε ότι διαλύουν τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις».

Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας που ζήτησε ο ψευτογιατρός

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, επειδή είχε απορριφθεί τον περασμένο Οκτώβριο ως πρόωρο, αίτημα του να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε σωφρονιστικό κατάστημα κοντά στην Αθήνα για να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση, υιοθετώντας σχετική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας.

Μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, ο κατηγορούμενος άκουσε συγγενή θύματος να του φωνάζει: «Τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ