Εξέλιξη βόμβα αμέσως μετά τη συνομιλία Μπάιντεν-Πούτιν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίωρη τηλε-συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως έδρεψε καρπούς για τον Ρώσο Πρόεδρο, με το Κογκρέσο να ανακοινώνει ουσιαστικά ότι αφαιρεί τις κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2, του ρωσικού κρατικού χρέους και τα ονόματα 35 Ρώσων ιδιωτών, από το προσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού.

Το κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 για το Νόμο Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας, ή NDAA, δεν περιλαμβάνει διάταξη που θα ανάγκαζε τον Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο, είπαν όπως ανέφερε το Reuters, στα μέλη του Κογκρέσου ότι έχουν «μια συνεννόηση» με τη Γερμανία, να κλείσει τον Nord Stream 2, εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την τυπική ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο για τη συνομιλία, ο Μπάιντεν εξέφρασε τις «βαθιές ανησυχίες» των ΗΠΑ για την «συγκέντρωση των δυνάμεων της Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία» και απείλησε με «ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης». Αναφέρθηκαν επίσης και «περιφερειακά ζητήματα όπως το Ιράν».

Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ