Σύλληψη πανίσχυρου Ισραηλινού δισεκατομμυριουχου στα Σπατα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα διεθνή ΜΜΕ, ο πανίσχυρος Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Μπένι Στέινμετζ, κρατείται στην Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου, κάτω από άκρα μυστικότητα καθως συνελληφθη αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε βάρος του 65χρονου Στέινμετζ ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας για υπόθεση που αφορά απάτη με ακίνητα, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Interpol.

Ωστόσο, το ένταλμα της Interpol ακυρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου, με την εποπτική αρχή της υπηρεσίας να δίνει εντολή για διαγραφή του εντάλματος σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η διαδικασία που διεξάγεται σε βάρος του επιχειρηματία πηγάζει από πολιτικούς λόγους και είναι σοβαρά πλημμελής.

Ο ίδιος βρίσκεται στη χώρα μας και μετακινείται ελεύθερα, με περιοριστικό όρο να μην βγει από την Ελλάδα.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Globes επιβεβαίωσε την είδηση: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Στεινμέτζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας λόγω σοβαρής παραβίασης στη μεταφορά πληροφοριών. Χειριζόμαστε την υπόθεση και πιστεύουμε ότι ο κ. Στεινμέτζ θα επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι και την εργασία του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεινμέτζ έγινε γνωστός μετά την τεράστια κόντρα που είχε με τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ