Σκληρα μέτρα στη Βρετανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επαναφορά της τηλεργασίας, χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους και είσοδο στα νάιτκλαμπ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύεται από όλους όσοι θέλουν να μπουν σε νάιτκλαμπ και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον να επιβάλει περιορισμούς στην καθημερινότητα των πολιτών απλώς και μόνο επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται:

Πιστεύω πραγματικά ότι θα έχουμε μια συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε την πανδημία. Επειδή θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστον με τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις –εννοώ τους περιορισμούς στον τρόπο ζωής των ανθρώπων– απλώς και μόνο επειδή ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού ακόμη, δυστυχώς, δεν έχει εμβολιαστεί. Η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ